Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam verhuurt vanaf 6 februari een kamer c.q. kunstwerk. Slapen in een kunstwerk, al dan niet in een museum: het is eerder gedaan, maar het Boijmans maakt er een luxe belevenis van. Behalve de te verwachten faciliteiten zoals roomservice en badkamer, krijg je er een privé butler annex suppoost bij, zodat je ‘s nachts door het museum kan dwalen zonder dat de verzekering moeilijk gaat doen. Een beetje zoals koningin Beatrix die buiten de openingstijden komt kijken, zo stel ik me voor. Al zal zij gewoonlijk niet blijven slapen.

De Revolving Hotel Room in het Boijmans is een traag roterende kamer midden in het museum. Het kunstwerk maakt deel uit van de tentoonstelling Divided Divided van Carsten Höller, een kunstenaar die bekend staat om zijn ervaringsgerichte werk. Zo plaatste hij in 2006 vijf gigantische glijbanen in de Turbinehal van het Tate Modern in Londen, waarmee je vanaf verschillende verdiepingen naar beneden kon glijden.

Het levert het museum een leuk zakcentje op, want de kamer kost tussen de € 275 en de € 450 per nacht en is inmiddels helemaal volgeboekt. Wie alvast een kijkje wil nemen kan terecht op http://trendbeheer.com/2010/02/01/carsten-holler-te-huur en Sjarel Ex, directeur van het museum, is tijdens de opbouw van deze tentoonstelling (en daarna) te volgen op twitter:  http://twitter.com/boijmans

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Divided Divided – Carsten Höller, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam
6 februari – 25 april 2010