Door Leo Bankersen

GÖTEBORG, 6 februari. Op het Göteborg International Film Festival heeft de Nederlandse film ‘Kan door huid heen’ van Esther Rots de Ingmar Bergman-prijs voor beste film in de internationale debuutcompetitie gewonnen. Eerder had dit intens gefilmde drama, met Rifka Lodeizen als een jonge vrouw die na een gewelddadige gebeurtenis weer greep op het leven probeert te krijgen, de prijs van de internationale kritiek gekregen in het Roemeense Cluj.

Op het podium van Göteborg bedankte Rots niet alleen haar medewerkers, maar ook de filmfestivals die het mogelijk maken dat dergelijke kleine films internationaal onder de aandacht worden gebracht. Gewone bioscoopvertoning buiten Nederland is tot nu toe bescheiden. Na Belgische vertoningen was afgelopen donderdag de Duitse première. Vooral met dat laatste zegt Rots heel blij te zijn, omdat ze het als een belangrijke erkenning ziet. Nederlandse filmjournalisten wezen ‘Kan door huid heen’ al aan als beste Nederlandse film van 2009.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta