Zoals eerder gemeld gaat het bioscoopconcern Pathé na onderhandelingen met Disney Alice in Wonderland vanaf de geplande datum 10 maart (voorpremière op 5 maart) vertonen. De boycot is hiermee van de baan.

Volgens hoofd marketing van Pathé Nederland Youry Bredewold was de aanvankelijke weigering niet specifiek gericht op Alice in Wonderland, maar ingegeven door de vrees dat Disney het kortere window van 12 weken – de periode tussen bioscooppremière en dvd-uitbreng – voor alle films zou gaan invoeren.

Details van de door de hoofdkantoren van Pathé en Disney overeengekomen oplossing kan Bredewold niet geven. “Dit is gevoelige informatie, en bovendien zijn andere vertoners nog met Disney in onderhandeling.”

Wel wil hij kwijt dat het een overeenkomst is die niet alleen Nederland betreft en dat de ongerustheid over een structurele windowverkorting is weggenomen. Dat de dvd van Alice nog steeds 12 weken na de bioscooppremière in de winkel komt vindt hij spijtig. Dit was echter niet meer te veranderen gezien overeenkomsten die er al lagen met bij de dvd-uitbreng betrokken partijen.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta