Seeds of the Fall

Zaterdagavond zijn op het internationale festival voor korte film Go Short in Nijmegen de winnaars bekend gemaakt. De NPS/Go Short Award voor beste korte speelfilm ging naar de Zweedse filmmaker Patrick Eklund voor zijn tragikomedie Seeds of the Fall.

 Een heel grote verrassing was dit niet, want Seeds was vorig jaar in Cannes al onderscheiden met de Grand Prix Canal+ Award. De Go Short-jury prees deze film over een uitgeblust echtpaar dat door een bizar voorval het leven dramatisch ziet veranderen om zijn verrassende, droogkomische kijk op het menselijk tekort.

 

In de Nederlandse competie kwam Kus van Joost van Ginkel als beste uit de bus. In Kus helpt de kleine Bruno zijn vader met scheren voordat die vertrekt op een gevaarlijke missie. Gemaakt ter nagedachtenis aan de in Afghanistan gesneuvelde militairen. Vrijdag werd bekend dat Kus als enige Nederlandse film is geselecteerd voor het door Robert de Niro opgerichte Tribeca Film Festival in New York (21 april – 2 mei).

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

De andere winnaars en het juryrapport zijn te vinden op de festivalwebsite www.goshort.nl

Enhanced by Zemanta