Oscar, Best Director and Best Film  Kathryn Bi...
Image by Pulicciano via Flickr

Mocht The Hurt Locker zondag de Oscar voor beste film in de wacht slepen, dan krijgt producent Nicolas Chartier het beeldje pas na de ceremonie in handen. Hij mag niet bij de uitreiking aanwezig zijn.

Dat is de straf die de Academy Of Motion Picture Arts And Sciences heeft bedacht voor de ernstige overtreding van de campagneregels die Chartier vorige week beging. Hij had de leden van de Academy een e-mail gestuurd waarin hij hen aanspoorde niet te stemmen op ‘een film van 500 miljoen’, daarmee overduidelijk doelend op Avatar. Het is verboden in de campagne concurrenten in een negatief daglicht te stellen.

Hoewel Chartier in allerijl een e-mail met verontschuldigingen nastuurde was de verontwaardiging groot, maar blijkens commentaren op de website van vakblad Screen International is er tevredenheid over het nu genomen besluit van de Academy. De film zelf is niet gediskwalificeerd. Dit veelgeprezen drama van Kathryn Bigelow over een groep bommenruimers in Irak klom vanuit een underdogpositie op tot geduchte Oscarkandidaat en kan nog steeds op zijn eigen merites beoordeeld worden. Al bestaat natuurlijk de kans dat sommige leden van de Academy door de actie van Chartier nu juist op Avatar stemmen.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta