Door Leo Bankersen

Wat is de kracht van kort? De vrijheid om te experimenteren bijvoorbeeld. Simon Ellis doet dat in Telling Lies, een van de films waarmee het festival Go Short in Nijmegen vanavond opent.

simon ellis
Simon Ellis

 Een jongeman probeert na een slippertje de schade te beperken. Op de geluidsband horen we zijn steeds rampzaliger telefoontjes. In beeld flitst dezelfde tekst in woorden voorbij. Bijna dezelfde tekst om precies te zijn. In het verschil tussen geluid en beeld wringt de spanning van de leugen.

De Britse filmmaker Simon Ellis is speciale gast op het internationale festival voor korte films Go Short in Nijmegen. Telling Lies en andere films van hem zijn ook vrijdag, zaterdag en zondag nog te zien.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Beeld uit Telling Lies

 

Enhanced by Zemanta