Volgende week, van 17 – 21 maart, vindt in Nijmegen voor de tweede maal het festival van korte films Go Short plaats. Of nee, eigenlijk is het festival al begonnen. Want hoewel het directeursduo Lisa ter Berg en Kirsten Ruber meent dat hun topselectie van Europese korte films nog altijd het beste op het grote doek tot zijn recht komt, is er dit jaar ook een online competitie. En die is nu al van start gegaan.

Twintig films van maximaal 10 minuten kunnen op de website www.goshort.nl bekeken en beoordeeld worden. Het publiek is de jury, de winnaar wordt volgende week bekend gemaakt.

In de aanloop naar het echte evenement gonst het trouwens al van de korte film-activiteit. Omroep Gelderland zendt zondag een aantal korte films uit, op Cultura 24 wordt maandag aandacht aan Go Short besteed en het digitale kanaal Holland Doc 24 staat een hele week in het teken van kort. Voor Amsterdammers met reisangst is er morgen een preview in De Balie.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Je zou bijna vergeten dat je volgende week ook nog gewoon naar Nijmegen kan gaan.