In navolging van de New York Metropolitan Opera, die grote opera’s wereldwijd ‘live’ uitzendt voor vertoning in bioscopen, zijn een aantal toonaangevende theaters in Engeland met hetzelfde idee begonnen. Kleine, vernieuwende voorstellingen van schrijvers als Mark Ravenhill, die ooit doorbrak met het controversieel getitelde Shopping and Fucking maar ook een enkele Franse klassieker als Phèdre, worden op deze manier opeens toegankelijk voor een veel breder publiek dan mogelijk is via de eigen kaartverkoop.
En niet alleen live vinden de stukken gretig aftrek: je kunt ze ook downloaden. Nog niet gratis, maar tegen de nogal heftige betaling van 9 Britse ponden, zijn registraties van de nieuwste Britse toneelschrijvers te zien. Misschien een ideetje voor het ooit vooruitstrevende Nederlandse theater?

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

http://www.youtube.com/user/thedigitaltheatre

Enhanced by Zemanta