Johnny Depp in Alice in Wonderland

Pathé gaat Alice in Wonderland van Tim Burton toch vertonen. Eerder hadden Pathé en andere bioscoopketens in binnen- en buitenland besloten deze nieuwe Disney productie niet te vertonen uit protest tegen het feit dat Disney de film al na 12 in plaats van de gebruikelijke 16 weken op dvd wil uitbrengen.

Het persbericht meldt dat Pathé na uitgebreid overleg met Disney tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing is gekomen. Welke die oplossing is wordt niet aangegeven. Hoofd marketing van Pathé Youry Bredewold was niet voor commentaar bereikbaar. Een woordvoerder van Disney Nederland meent dat er niets is veranderd. De dvd komt nog steeds 12 weken na de bioscoopremière uit.

De Utopolis-keten is nog niet overstag gegaan. Een medewerker van Wolff Cinema’s mag geen commentaar geven. Bij een aantal Minerva-bioscopen kunnen wel kaartjes voor Alice in Wonderland gereserveerd worden. De grootste bioscoopketen van Engeland Odeon heeft ook besloten Alice alsnog te vertonen, zonder daarbij details van de overeenkomst met Disney te onthullen.

Van de kant van het publiek was er weinig begrip voor de boycot. Twitterreacties op het besluit van Pathé en Odeon om de film toch te vertonen zijn in ieder geval onverdeeld enthousiast.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta