Hij is nu nog hoofd productie van het prestigieuze Theater der Welt-festival in Duitsland, maar zal binnenkort Herr Director zijn van het kleine, maar zeer ambitieuze Festival a/d Werf in Utrecht. Wij stellen u voor: Rainer Hofmann, een man die met zijn geboortejaar 1965 past in de generatie artistiek leiders die het Utrechtse festival sinds de eerste editie heeft gehad. Geen jonge hond meer, maar net als zijn voorgangers Petra Blok, Jeffrey Meulman en Yvonne Franquinet volop onderdeel van de lost generation die in de jaren zestig het levenslicht zag. Binnen de categorie jong&wild, waar het festival ooit zijn oorsprong vond, was kennelijk niemand ‘zwaar’ genoeg. Met de keuze voor Hofmann versterkt Festival a/d Werf de internationale ambitie, al heeft de man die in Duitsland en Zwitserland meerdere theaters en festivals artistiek heeft begeleid, de ambitie uitgesproken om zich vooral te richten op wat de stad waar hij neerstrijkt te bieden heeft. Wat zijn stempel zal worden, weten we pas in de loop van het komende seizoen en vooral bij de editie 2011 van het festival. Het huidige festival dat op 20 mei van start gaat, is nog onder gedeeltelijke verantwoordelijkheid van de huidige directie en de in december na een zakelijk conflict vertrokken artistiek leidster Yvonne Franquinet opgezet.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta