Meteen naar de inhoud

Poëtische en pure ontdekkingsreis van Aardlek in de kelder van Amsterdam #tf2010

De zoektocht naar de parel van de Fringe brengt me in de kelder van Amsterdam. Onder het Rokin, waar 24 uur per dag gewerkt wordt aan de Noord/Zuidlijn, speelt theatercollectief Aardlek de voorstelling PUT. Op een van de meest in het oog springende locaties van het Fringe Festival beland ik in een ondergrondse ontdekkingsreis naar verleden, heden en toekomst.

Het dreunt onder de grond. De drilboor doet zijn werk. Boven razen auto’s over het asfalt. Om me heen alleen beton, buizen en stof. Een rijdend huisje wijst de weg. Aardlek maakt optimaal gebruik van de ruimte. PUT is poëtisch en puur. De muziek is rauw. Holle, harde klanken door met hamers op metaal te slaan en getoeter op pvc-buizen passen perfect in deze bouwput. Vooral de beelden zijn bijzonder en zeer inventief. Licht en geluid wanen mij in een andere wereld, terwijl boven me toch echt de stad voortraast.

Op de hurken bespied ik via een spiegel bijzondere wezens op kleine voertuigen. Ze helpen de tunnelbuis uithollen. In hun haar plakken resten beton en stof. Even ervoor waan ik me tientallen jaren ouder als met een projector een spoor opdoemt en een vijftal acteurs in een metro passeren. Aardlek verbaast door zijn vindingrijkheid. Na een half uur is het al afgelopen, maar liever daal ik nog dieper af in de put. Benieuwd naar de wereld die Aardlek hier creëert.

PUT van Theatercollectief Aardlek is nog tot en met 6 september 2010 op het Fringe Festival te zien.

Reacties zijn gesloten.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands