Eerste solist bij Het Nationale Ballet Matthew Golding promoveert tot ‘principal dancer’ bij The Royal Ballet  in Londen. Zoiets is voor weinig stervelingen weggelegd. Het prestigieuze balletgezelschap werft wereldwijd absolute sterren.

Golding legde in 2013 een goede proeve van bekwaamheid af bij The Royal Ballet door als gastsolist aan te treden in La Bayadere. Ook bij Het Nationale Ballet was Golding al snel en overduidelijk ‘star material’. Na een periode bij American Ballet Theater maakte de Canadees furore in Holland en won er diverse prijzen en nominaties.

Matthew danst zijn eerste voorstelling in Londen in februari 2014 met The Sleeping Beauty, aan de zijde van sterballerina Natalia Osipova.  Dit seizoen is hij ook  nog te bewonderen bij Het Nationale Ballet, waar hij bovendien de komende jaren als gastsolist te zien zal zijn.

Golding – betekenis Engelse naam: ‘son of Gold’ – besteedde eerder een dansbeurs door aan The Royal Ballet School zijn opleiding af te ronden. Voor hem is voorlopig de cirkel rond.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

 

 

Comments are closed.