De moeder van alle dansprogramma’s So You Think You Can Dance schittert in 2014 door afwezigheid. Waar in de gesubsidieerde danssector nooit eerder ‘zo abrupt op de cultuur is bezuinigd als nu’, staat nu ook ‘de grootste dansshow op aarde’ onder druk. Zonder geld geen dans.

Het zevende seizoen So You Think You Can Dance (SYTYCD) wordt afgeblazen voor 2014, aldus Showbizznetwork.nl. De laatste twee jaren liepen de kijkcijfers achteruit en kwamen er nieuwe dansprogramma’s bij. Daarnaast zette RTL5 in op andere nieuwe programma’s waardoor het kostenplaatje voor SYTYCD te hoog werd. Dat bevestigde een kuchende danser in een regenjas in een Hilversumse parkeergarage.

Goede nieuws is dat in voorjaar 2015 het programma weer kansen heeft. Andere RTL5-programma’s die minder succesvol waren keren niet terug waardoor ruimte ontstaat voor een nieuw seizoen SYTYCD. Voor dans in het gesubsidieerde circuit is het maar afwachten of er de komende tijd meer budget bijkomt. Of de Russen moeten Nederlandse dans willen annexeren. Dan kan alles zomaar op zijn kop staan en geld vrijkomen op ministeries.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Bekijk hier een verwachting van Fonds Podiumkunsten voor de danssector met ‘wie mag blijven’-tabel.

 

8 REACTIES

Comments are closed.