Het bevordert de Nederlandse er Rink Sliphorst tot tweede solist. Hiermee is de stand van het aantal Nederlandse solisten 2. Weliswaar op een totaal van 25.

Rink Sliphorst (1984) vertegenwoordigt de Nederlande top bij Het samen met sterballerina . De laatste keer dat een Nederlandse mannelijke er tot solist werd bevorderd was in 1995 (Boris de Leeuw). Er wordt al decennialang gemopperd dat er te weinig Nederlandse ers bij het Nederlands Theater en bij Het zijn. Die discussie krijgt voorlopig geen bevredigende conclusie.

Sliphorst is opgeleid aan de academie en heeft ervaring opgedaan in Canada en Australië. Buitenlandse ervaring  is doorgaans een pluspunt. De er ontvangt zijn promotie na  ‘zijn sterke vertolking van Caliban in The Tempest, de huidige productie van Het op het . Dat werk ontvangt een wisselend aantal sterren in s, hoewel Next sterren uitdelen consumentenvoorlichting noemt, in plaats van onafhankelijk recenseren.

Dat Rink nu tweede solist is kan sowieso gezien worden als een positief teken: Nederlanders weten door een gezelschap van internationale topers heen te knokken en opleidingen doen toch wat goeds. Ook de van Het  heeft net een student van het Koninklijk Conservatorium aangenomen en bereidt talenten verder voor op een carrière. Talent moet je dus koesteren.

(foto Rink Sliphorst: Angela Sterling)

 

Scroll naar top