Voor de nieuwe Dansfoto van het Jaar-verkiezing stellen we de genomineerde fotografen graag aan u voor. Aan de hand van vijf vragen. Deel 1: Hans Hordijk. ‘: wat een wereldvak!’

Hans Hordijk is sinds 1988 werkzaam als freelance fotograaf. In opdracht van overheid, bedrijfsleven en . In 2011 breidde hij zijn  werkzaamheden uit naar het theater, om meer te kunnen doen aan fotografie op het gebied van cultuur.

Waarom fotografie?

De keuze voor fotografie was eenvoudig. Wat een wereldvak! Mooie dingen maken en er nog voor betaald krijgen ook.

Waarom dansfotografie?

Ik denk dat het voor meerdere collega’s geldt, het is één van de vele fotografiesoorten waar ik me in meer of mindere mate mee bezig houd. Het theater heeft voor mij een magische aantrekkingskracht, ben er nog niet achter waar dat precies in zit. Combinatie van bijzondere mensen, inspirerende omgeving, zoiets.

Wat wil je met je werk bereiken?

Waarde toevoegen aan een toch al bijzonder plaatje dat door choreografen/regisseurs/stylisten in elkaar wordt gezet. En dat dat beeld dan meedoet aan de promotie van een geweldige sector.

Wat maakt een goede dansfoto?

Daar is geen formule voor, denk ik. Ik volg mijn intuïtie. Wel is het belangrijk om meer te doen dan alleen registreren wat er op een podium gebeurt.

Wat vind je van je nominatie?

Over de nominatie, ik ben er erg blij mee en trots op het gegeven dat mijn foto is genomineerd. Fijn initiatief! Extra promotie voor een geweldig vak!
De foto hierboven van Hans Hordijk van danser Dalton Jansen is een van de 6 genomineerde foto’s. Hans van Manen en Thomas Cott ( American Theater) maakten een selectie uit 43 inzendingen.

> Stem hier op de Dansfoto van het Jaar 2014 

 

Foto bovenaan:
Hans Hordijk

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:
Scroll naar top