Voor de nieuwe van het Jaar-verkiezing stellen we de genomineerde fotografen graag aan u voor. Aan de hand van vijf vragen. Deel 2: Olympe Tits. ‘en gaat veel verder dan bewegingen uitoefenen.’

Olympe Tits is autodidact fotografe. Ze volgde een opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. In 2014 studeerde ze af aan het conservatorium voor hedendaagse in Antwerpen. Nu volgt ze een lerarenopleiding . De esthetiek die in terug te vinden is helpt haar een andere visie te bereiken in haar .

Waarom ?

Op mijn 19de kocht ik een fototoestel met het van eigen georganiseerde workshops. En toen begon ik instinctief foto’s te nemen.

Waarom grafie?

is iets waarmee ik ben opgegroeid. Mijn sterke punt is het bewustzijn van het lichaam, bewust zijn van alle details die een lichaam kan creëren. Ik wil niet gewoon foto’s trekken van , maar ik wil aantonen dat en veel verder gaat dan bewegingen uitoefenen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Wat wil je met je werk bereiken?

Ik wil mijn werk abstract maar toegankelijk houden zodat mensen zich erin kunnen vinden of er rust in kunnen vinden. Mijn droom is om op verschillende plaatsen te worden tentoongesteld. Deze wedstrijd is dus een fantastisch begin!

Wat maakt een goede ?

Voor mij is een goede foto een foto die vernieuwend is, een frisse foto. Een foto waar je blijft naar kijken en die je blijft verassen. Een foto die je onthoudt vanwege zijn specifieke karakter. Een foto met heel subtiele humor. Een foto met een knipoog.

Wat vind je van je nominatie?

Toen ik mijn foto opstuurde zei ik tegen mijn vriend: ‘Ach, ik stuur het op maar ik weet niet of het iets wordt. Tegenwoordig zijn er zoveel goede fotografen’. Een paar weken later was ik ineens genomineerd! Dat had ik niet zien aankomen. Dit betekent heel veel voor mij. Vooral ook omdat de zelf intensief bezig is met , , en .

De foto hierboven van Olympe Tits is een van de 6 genomineerde foto’s. en Thomas Cott ( American Theater) maakten een selectie uit 43 inzendingen.

> Stem hier op de Dansfoto van het Jaar 2014 

 

Scroll naar top