Wat is dat toch met theaters? Steevast vragen ze je of je niets te doen hebt vanavond. Dat kan een paar dingen betekenen.

Je komt het vast weleens tegen op Twitter of Facebook. Heb je niets te doen vanavond? Kom dan naar…en vul de rest maar in. Geen geslaagde openingszin voor een date. Maar er zit vast een uitgekiende social media-strategie achter. Of niet. Waarom zou je anders zoiets verzinnen? Een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Negatieve optie 1: eenzaamheid

Jij hebt niets te doen vanavond. Zij ook niet. Maar met zijn tweeën is meer plezier dan alleen.

Negatieve optie 2: minachting

Het theater gaat er vanuit dat je nooit iets te doen hebt. Want je hebt een saai leven, je bent niets. Er had net zo goed kunnen staan: WEER niets te doen vanavond?

Negatieve optie 3: minderwaardigheidscomplex

Het theater heeft last van een minderwaardigheidscomplex. Wat wij doen is eigenlijk niet de moeite waard om naartoe te komen. Mocht je echter echt helemaal niets te doen hebben, kom dan naar ons? Misschien? Als je het niet erg vindt. Eventueel.

Voor je verder leest...

Wij doen ons best om onafhankelijke en volledig professionele journalistiek over de wereld van kunst en cultuur te brengen. Journalistiek die al heel veel mensen waarderen, omdat het op zo weinig plekken nog gebeurt. We kunnen daarmee doorgaan als jij lid wordt of ons steunt met een donatie.
Bepaal onderaan zelf hoeveel je wilt bijdragen.

Een marketeer van een groot uitgeefconcern in de reclamebranche bevestigt overigens dat ‘Niets te doen vanavond?’ of ‘Nog geen plannen?’ eerder voorkomt uit angst dan inspeelt op de behoefte van de klant. En dat gaat voorbij aan de wijze lessen van Cialdini. Het zijn daarbij vaak online marketeers die naast hun economisch-technische marketingtaken de creatieve social mediateksten de wereld in moeten sturen.

Positieve optie 1: hoop

Het theater gaat er vanuit dat je inderdaad vanavond niets te doen hebt. Hebben zij even mazzel. Want jij bent altijd op pad en een graag geziene gast. Treffen ze je net op je vrije avond aan. En kun je naar dat ene concert waar ze op je zitten te wachten.

Positieve optie 2:  verrassing

Er is ook inderdaad niets te doen vanavond. Want het aanbod is gewoon pulp. Op tv, in theaters, overal. Dus moet je naar die belangrijke voorstelling waar je nog niets van wist.

Positieve optie 3 konden we niet bedenken.

Jij wel? Zet hem in de comment hieronder. Er is overigens goed nieuws. Men krijgt het door. Je hebt dan wel een Pieter Derks nodig om er doorheen te prikken. En dan kan het nog best leuk worden.