Eerder bracht al live ballet en opera in de uit. Nu start ook dit seizoen met het uitzenden van live opera en ballet van The Royal Opera en The Royal Ballet. Leuk maar best duur. De kaartjes voor cultuur zijn bij JT € 22,50 in de avond. Maar dan heb je dus wel Dolby Cinema kwaliteit. Dat is veel scherper dan gewone projectie en is volgens veel mensen mooier dan 3D, en je hebt niet zo’n bril nodig. Bij Pathé betaal je vijf euro minder, maar heb je dus geen Dolby Cinema.

Jogchem’s Theaters (JT bioscopen) noemt zich met haar 81 jaar het oudste bioscoopconcern van . Onlangs is het overgenomen door het Britse Vue International voor 85 miljoen euro. Met een keten van 21 bioscopen wil Vue het Nederlandse marktaandeel van 10% vergroten. En daarvoor zet het onder andere ballet en opera in. Net als Pathé.

Waarom brengt een bioscoop eigenlijk live opera en ballet? Voor een gezelschap is het uiteraard leuk: Nederlands had ooit een deal met Pathé. Het betaalde een vermogen maar wereldwijd in bioscopen terecht komen is natuurlijk uitstekende publiciteit. Voor de bioscoop betekent het een extra kans bezoekers over de vloer te krijgen. In de hoop dat ze terugkomen.

Update: niet alle JT bioscopen bieden . Je krijgt wel een drankje vooraf.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Bekijk een overzicht van het programma van JT bioscopen.

Bekijk een overzicht van het programma van Pathé ballet en opera.

Foto bovenaan:

Heb je al een vergelijking kunnen maken tussen opera in Dolby en 3D? Vertel ons wat je ervan vond!

Scroll naar top