Een stem voor de Dans Publieksprijs 2015 is dit jaar ook een bijdrage voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Wie een danser of choreografie wil nomineren voor de Dans Publieksprijs 2015 betaalt een klein bedrag, waarvan het grootste deel ten goede komt aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat zich inzet voor de ruim 200.000 Nederlanders met een spierziekte. Het fonds stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

prinses-beatrix-spierfondsElk jaar nomineren duizenden dansliefhebbers hun favoriete danser of dansvoorstelling voor de Dans Publieksprijs. Nog eens vele duizenden anderen brengen daarna hun stem uit. Dit jaar wordt de verkiezing voor de vijfde keer georganiseerd. Het Prinses Beatrix Spierfonds is geen onbekende in de danswereld. Het fonds heeft een speciale band met dans. De ultieme vrijheid om te bewegen, dat is de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Ieder jaar organiseert het fonds bovendien samen met Holland Dance het Free To Move dansgala. Oud-danser van Scapino Ballet Rotterdam Jan Kooijman is ambassadeur van het fonds.

Hoe werkt de verkiezing?

Tijdens de komende jubileumeditie meld je je aan om te kunnen nomineren en/of stemmen: daarmee kun je diverse prijzen winnen, zoals kaartjes voor voorstellingen van Het Nationale Ballet of Blaze the Show van Senf Theaterproducties. Ook meld je je aan om te kunnen stemmen op de Dansfoto van het Jaar. De opbrengst van de aanmeldingen gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. De genomineerde dansers en choreografen ontvangen op hun beurt via de nominaties en stemmen waardering voor hun harde werk. Een mooie combinatie, een zogenoemde pas de trois.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Wat kun je winnen als je nomineert of stemt?

  • 2 vrijkaarten Best of Balanchine (Het Nationale Ballet)
  • 5 x katoenen tas met Introdans T-shirt (Introdans)
  • 2 vrijkaarten nieuwe locatievoorstelling zomer 2016 (Conny Janssen Danst)
  • 2 vrijkaarten première Danzòn 7 maart 2016 (Internationaal Danstheater)
  • 2 vrijkaarten Blaze the Show (Senf Theaterproducties)
  • 2 dvd’s Isabelle Beernaert (Senf Theaterproducties)
  • 4 x 2vrijkaarten Sluier (Danstheater AYA)
  • 2 T-shirts Snow White (Danstheater AYA)
  • 2 x 2 vrijkaarten première mei/juni (Samadhi Dance Company)

Data

Vanaf 7 januari 2016 kun je via de website Danspubliek.nl de gehele maand januari je nominaties opgeven. In februari is de shortlist bekend en kunnen stemmers zich laten registreren. Eind februari is de verkiezing voor Beste Danser, Beste Choreografie en Dansfoto van het Jaar. In maart worden de winnaars bekendgemaakt via Cultuurpers; de prijzen worden uitgereikt door Danspubliek

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login