Stik ik snap dat stinkend goede Nederlands Dans Theater niet

voorstelling

Zoals je weet moeten zo’n beetje alle titels van voorstellingen van Nederlands Dans Theater met een S beginnen. Dat komt, omdat de ex-partner van de artistiek directeur Sol heet. En Sol begint met een S. De partner van de vorige artistiek directeur heet Sabine. Dat is ook met een S, maar toen kon je elke voorstelling noemen zoals je wilde.

Er zijn choreografen die kiezen voor iets dat niet met een S begint. Niet omdat de titels met een S op zouden zijn. Maar waarschijnlijk omdat ze denken: ja de groeten. Dat maakt overigens niet uit want zo’n afwijkende titel gooit Nederlands Dans Theater gewoon in een programma dat weer wel met een S begint.

Programmering

Nederlands Dans Theater brengt na een wat mindere periode wel weer ijzersterke programma’s uit: Symbolen komt uit op 3 november, Spiritwalking op 8 december, Scenic Route op 2 februari, Smoke and Mirrors op 30 maart, Switch is op 3 juni en de Summer Intensive op 24 juli. Eerlijkheidshalve komt er ook een programma dat Parade heet, dat staat geheel in het teken van associate choreographer Crystal Pite.

LOL

Goed om te weten

Het indrukwekkende programma Stage One van Sederlands Sans Sheater reist nu door het land. Lees de recensie van Cultuurpers.

Scroll naar top