Over maskers, onzekerheid en schaamte: 8 Levensvragen aan Karl Ove Knausgård

Schrijver Karl Ove Knausgard ©Marc Brester/AQM

Een jeugd met een getraumatiseerde, tirannieke vader gaf de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård (49) geen prettige start voor het leven, maar wel voldoende stof voor zijn autobiografische romanreeks Mijn strijd. Deze week verschijnt het derde deel van zijn essayreeks, Lente. Het wereldwijde succes van zijn werk heeft echter niets veranderd aan zijn gebrek aan eigenwaarde. ‘Mijn gezicht is een masker geworden.’

Leden lezen gewoon door

(Met de betaalknop hieronder word je geen lid, maar koop je steeds losse stukken met een tegoed van onze partner Katalysis. Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).)

1. Wie ziet u als u in de spiegel kijkt?

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]