Dat er aan het positieve advies van de Raad voor Cultuur voor MusicalMakers een luchtje zit, is inmiddels duidelijk. Dat het om veel geld gaat, en dat dat weinig met de nobele doelstellingen van diversiteit en kleinschalige ontwikkeling te maken heeft, is nu ook duidelijk. Er is namelijk vastgoed in het spel. Dat vermoedden we al, omdat er in de aanvraag, volgens de Raad voor Cultuur, sprake was van een ongewoon hoge huur die de jonge en frisse club zou gaan betalen voor repetitieruimtes en kantoren. 2 ton, maar liefst. Daar kan je, zelfs in Amsterdam, heel veel voor huren. 

Maar MusicalMakers had het oog dus laten vallen op West-Beat, een nieuw vastgoed en cultuur- annex horecacomplex, tussen De Meervaart en het centrum van Amsterdam. Dat blijkt uit een bericht in de Westkrant. Maar er is meer.  We vernamen vanuit de – in aanbouw zijnde – parkeergarage, dat MusicalMakers daar gaat  samenwonen met  ROSE Stories van Chafina BenDahman en de TheaterAlliantie van Raad voor Cultuur-lid Cees Langeveld, die overigens echt-helemaal-eerlijk-absoluut-niet meegestemd heeft over de aanvraag van MusicalMakers.

Avatar

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Wijbrand Schaap je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dat deed zijn collega Erwin van Lambaert overigens wel, oud kroonprins van Joop van den Ende en oud-bestuurder van M-Lab, net toen Joop van den Ende, toen nog Stage Entertainment, dat helemaal overnam van Koen van Dijk, om het daarna te laten doodbloeden. (Ook nog een verhaal waard, maar daar komen we later op terug, want volgens de Raad is Van Lambaert brandschoon.)

Medialane

Enfin. Er is dus een geweldig stuk onroerend goed in aanbouw in Amsterdam-West, dat naarstig op zoek is naar gebruikers, maar omdat Amsterdam niet goedkoop is, is het handig als een partij met veel geld een stukje van de huur kan garanderen. Twee ton is een beginnetje. Fijn als de Raad voor Cultuur dat kan leveren middels een subsidie van 750.000 euro aan MusicalMakers. Dan kunnen wellicht anderen daar weer voor een vriendenprijs in mee.

Zo vernam ik dat er een onafhankelijk musicalproductiebedrijf wanhopig op zoek is naar onderdak. Omdat de MusicalMakers maar 2 producties uitbrengen in vier jaar, is er dus vast een plekje over voor Medialane. Is de baas daarvan, de dochter van Joop van den Ende, ook weer gerustgesteld. Maar dat is natuurlijk slechts vuige roddel van een tabaksverslaafde met een parkeergaragefetish.

Wat overigens wel steeds vreemder wordt: Die TheaterAlliantie is een verbond van hele grote theaters, die samen, met steun van een loterij (BankGiro) waar Van den Ende aandeelhouder is, extra marketing inzetten op BlockBusters. Dus dat gaat niet om experimenten in kleine theaters en middenzalen, maar om successhows in bakken met minimaal 1000 stoelen (we spreken hier over pre-corona-tijden). Dat heeft echt helemaal niets te maken met het hoofdstukje ‘ONTWIKKELING’ in de taakstelling van de Raad voor Cultuur. Dit gaat meer in de richting van ‘Projectontwikkeling’.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

UPDATE: Maandag 15 juni 2020 werd bekend dat ROSE Stories (van Stichting ROSE) ook 250.000 euro krijgt vanuit de BIS in Amsterdam, nadat de Story Academy (van Stichting ROSE) eerder in Den Haag al 250.000 wist binnen te halen.  

Goed om te weten Goed om te weten
Ondertussen gaan we vrolijk door. Iedere steun, in de vorm van donaties, lidmaatschap of informatie, is meer dan welkom. We zijn immers een paar vrienden met veel geld kwijt aan het raken.

PS: inmiddels nieuwe ontwikkelingen:

Update: MusicalMakers toch niet naar West Beat. Gezelschap lost nu ander vastgoedprobleem Amsterdam op. (Musicalgate, deel 4)

 

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.