We wisten het al, maar nu is het officieel. MusicalMakers gaat naar de plek waarvoor Circus Elleboog geen geld meer had. Het in grote haast opgerichte musical-lab ‘MusicalMakers’ waarmee de VandenEnde Foundation voor het eigen theater (DeLaMar) 750.000 euro subsidie wist binnen te harken, aangevuld met de minimaal 500.000 euro die samenwerkingspartner Stichting ROSE in Den Haag en Amsterdam kreeg, bracht vandaag het persbericht naar buiten.

Avatar

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Wijbrand Schaap je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij wisten dat natuurlijk vorige week al, en gisteren bevestigde Joop van den Ende het ook in een interview met De Volkskrant: hij is niet tevreden over de kwaliteit van veel nieuw musicalaanbod, en wil dat zelf nieuw ontwikkelen, met zijn eigen mensen. Voor zijn eigen club.

Tegen Hein Janssen vertelt hij:¬† ‘We merkten dat het musicalaanbod qua niveau naar beneden ging. Vooral nieuw gemaakte producties vielen tegen. Dan reserveer je in DeLaMar dus drie maanden voor Mandela, en blijkt dat een heel slechte voorstelling te zijn. Of je zit met zoiets als ‚Äôt Schaep met 5 Pooten opgescheept. Waarom wordt dat in vredesnaam gemaakt? Maar goed, het ontwikkelen van nieuw repertoire is het moeilijkste wat er is, en zeer kostbaar. Daarom is het goed dat er nu zo‚Äôn productiehuis voor nieuwe en cultureel diverse musicals komt.‚Äô

MediaLane

Van den Ende laat in dat interview ook weten dat hij geen kaartjes meer hoeft te verkopen. Die last rust nu inderdaad op de schouder van dochter Iris, die met haar bedrijf MediaLane in de voetsporen van haar vader is getreden. Zij is op zoek naar kantoor- en repetitieruimte, en zal dus naar alle waarschijnlijkheid ook intrekken bij DeLaMa-West, net als Rose Stories, dat via meerdere subsidieaanvragen is toegetreden tot zowel de basisinfrastructuur van Amsterdam, als die van den Haag.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Daarmee ontstaat duidelijk iets meer dan een klein onafhankelijk ontwikkellaboratorium voor nieuwe musicals. Albert Verlinde, tussen wie en Joop van den Ende volgens laatstgenoemde een ‘kilte’ ontstond nadat Verlinde het bedrijf Stage Entertainment van Van den Ende overnam, heeft er dus een grote concurrent bijgekregen. Met staatssteun.

Dat de meest knuffelbare mecenas van Nederland, die vlak voor de verkoop van Stage Entertainment persoonlijk 300 miljoen euro uit het bedrijf wegsluisde nu een beroep doet op overheidssteun voor het ontwikkelen van nieuw repertoire voor hoofdzakelijk zijn eigen theaters, blijft curieus. Dat dit mede mogelijk is gemaakt door een Raad voor Cultuur waarin zijn langjarige vriend en ondergeschikte  Erwin van Lambaert een prominente stem heeft, wordt steeds opvallender.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.