Eerder vandaag brachten we het nieuws dat MusicalMakers in zijn subsidieaanvraag 2 ton had gereserveerd voor de huur van een ruimte waar zij en een aantal grote jongens en meisjes uit de entourage van Joop van den Ende gebruik van zouden gaan maken. West-Beat heette het gebouw en in de aanvraag waren ze er enthousiast over. (screenshot aanwezig)

Avatar

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Wijbrand Schaap je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nu blijkt dat ze dat plan inmiddels hebben laten varen. Zal te maken hebben met de haast waarmee de plannen zijn geformuleerd. De aanvraag bij de landelijke basisinfrastructuur werd immers twee dagen voor sluiting van de termijn ingediend. Gelukkig hebben de MusicalMakers, innig verbonden met het netwerk van voormalig musicalkoning Joop van den Ende, een nieuw pand gevonden. Voordeel: de gemeente Amsterdam zit er geweldig mee in haar maag en het is minstens even duur om te huren als West-Beat.

We hebben het nu over het pand dat Circus Elleboog de kop kostte. Een huur van ongelooflijk veel per jaar was daar de reden dat het 70 jaar oude instituut een digitale toekomst koos.

Nu is er dus een oplossing voor het gat gevonden aan de Laan van Spartaan in Amsterdam, en is er nog steeds ruimte voor andere musical- of andere producenten om in de huur te delen. Daarom vermoeden we ook dat de positie van de makers in de Amsterdamse BIS verzekerd is. Zo niet, dan heeft de Amsterdamse vastgoedafdeling een blijvend probleem op te lossen. Maandag 15 juni 2020 weten we meer.

UPDATE Maandag 15 juni: Stichting ROSE ontvangt nu ook geld uit de Amsterdamse BIS. Wat het subsidiebedrag, opgeteld uit landelijk en gemeentelijk Den Haag en Amsterdam, voor de samenstellende partijen van MusicalMakers brengt op 1.250.000 euro.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.