Eerder vandaag brachten we het nieuws dat MusicalMakers in zijn subsidieaanvraag 2 ton had gereserveerd voor de huur van een ruimte waar zij en een aantal grote jongens en meisjes uit de entourage van Joop van den Ende gebruik van zouden gaan maken. West-Beat heette het gebouw en in de aanvraag waren ze er enthousiast over. (screenshot aanwezig)

Beste lezer: Donaties zijn welkom!
Avatar Je kunt dit verhaal gratis lezen. Dat kan dankzij donaties van lezers. Jij mag ook helemaal zelf bepalen wat dit verhaal je waard is.
Beloon de schrijver!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nu blijkt dat ze dat plan inmiddels hebben laten varen. Zal te maken hebben met de haast waarmee de plannen zijn geformuleerd. De aanvraag bij de landelijke basisinfrastructuur werd immers twee dagen voor sluiting van de termijn ingediend. Gelukkig hebben de , innig verbonden met het netwerk van voormalig musicalkoning Joop van den Ende, een nieuw pand gevonden. Voordeel: de gemeente Amsterdam zit er geweldig mee in haar maag en het is minstens even duur om te huren als West-Beat.

We hebben het nu over het pand dat Circus Elleboog de kop kostte. Een huur van ongelooflijk veel per jaar was daar de reden dat het 70 jaar oude instituut een digitale toekomst koos.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Nu is er dus een oplossing voor het gat gevonden aan de Laan van Spartaan in Amsterdam, en is er nog steeds ruimte voor andere - of andere producenten om in de huur te delen. Daarom vermoeden we ook dat de positie van de makers in de Amsterdamse BIS verzekerd is. Zo niet, dan heeft de Amsterdamse vastgoedafdeling een blijvend probleem op te lossen. Maandag 15 juni 2020 weten we meer.

UPDATE Maandag 15 juni: Stichting ROSE ontvangt nu ook uit de Amsterdamse BIS. Wat het subsidiebedrag, opgeteld uit landelijk en gemeentelijk en Amsterdam, voor de samenstellende partijen van MusicalMakers brengt op 1.250.000 euro.

Foto bovenaan:

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top