Meteen naar de inhoud

Plein Theater overhandigt petitie aan wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani én start crowdfunding: Steun het Plein Theater nu!

Je las hier al gratis berichten. Doe daarom nu ook mee met Cultuurpers. We hebben meer dan 400 trouwe leden. Mensen die betrokken zijn bij de kunst, erin werken, het beleid bepalen. Mensen die een onafhankelijke kijk op kunstjournalistiek waarderen. Net als jij.

Word NU lid om Cultuurpers door te laten gaan!

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Drie weken terug is het Plein Theater een petitie gestart en verzoekt daarmee de Gemeente Amsterdam, en in het bijzonder wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani, om financiële steun te verlenen voor het behoud van het theater. Donderdag 22 oktober werd de petitie met meer dan 1600 handtekeningen door directeur Berith Danse en voorzitter Bert Barten overhandigd aan wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani. Het Plein Theater verzocht de wethouder hierbij nadrukkelijk om ook financiële steun te verlenen aan het theater van Amsterdam Oost ter overbrugging van de corona-crisis, net als andere gemeentelijke instellingen.

Als vervolg op de petitie start het Plein Theater ook een crowdfunding en roept cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om steun te bieden in de corona-crisis. De actiecampagne met de titel ‘Steun het Plein Theater nu!’ is nu online!

Het Plein Theater steunen kan hier!

Waarom een crowdfunding?

Het Plein Theater is het podium van de wereld om ons heen, een uniek theater in Amsterdam Oost met theater, dans en muziek voor kinderen, jongeren en volwassen. Helaas dreigt er na 38 jaar sluiting door de nasleep van COVID-19 en het uitblijven van structurele steun.

Het Plein Theater is een belangrijk podium in de stad met een korte afstand tot de wijk én een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een producerend theater.

Het ziet er naar uit dat het Plein Theater in de loop van 2021 de financiële klap van de corona-crisis niet gaat overleven. Eerder dit jaar deed de stichting van het theater, Stichting PodiumPartners, een aanvraag voor een vierjaren-subsidie bij de A-Bis en het Amsterdam Fonds voor de Kunst, maar deze werd helaas niet gehonoreerd. Door de dubbele tegenslag van geen vierjarige steun én de nasleep van COVID-19, dreigt het Plein Theater in de loop van 2021 de deuren te moeten sluiten.

Juist NU is het belangrijk dat wij bij kunnen dragen aan verbinding en saamhorigheid door middel van kunst en theater én aan de ontwikkeling en kansen van podiumkunstenaars!

Daarom roepen wij cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om ons te helpen!

Wij beloven dat jouw bijdrage elk bezoek aan het Plein Theater in de toekomst waard zal zijn!”

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands