Meteen naar de inhoud

November Music 2020  op het allerlaatste moment afgelast

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Als gevolg van de nieuwste covid-maatregelen wordt November Music 2020 op het allerlaatste moment afgelast. De organisatie had zo’n 70 verschillende concerten met 9 eigen opdrachten corona-proof voorbereid. Grotere zalen en meerdere uitvoeringen van een concert werden gekozen als antwoord op de beperkte publieksomvang die eerdere corona-maatregelen vereiste. Met musici, crew, ingehuurd personeel, leveranciers en zalen zijn al in een vroegtijdig stadium (financiële) afspraken gemaakt hoe te handelen in geval van afgelasting.

Lang leek het erop dat November Music als een van de weinige festivals dit jaar door kon gaan. Het tiendaagse festival is opgebouwd uit afzonderlijke concerten en het publiek koopt voor ieder concert een ticket. Zo kon tot het laatste moment op concertniveau worden bekeken of het verantwoord was om een concert door te laten plaatsvinden.

Dit weekend zou het festival openen met Bosch Requiem 2020 YeonDo, geschreven in opdracht van November Music door de Koreaans-Nederlandse componiste Seung-Won Oh. Na Kate Moore en Calliope Tsoupaki is zij de derde vrouwelijke componist van het Bosch Requiem op rij. Festivalcomponist Kaija Saariaho zou naar ’s-Hertogenbosch komen om de concerten met haar muziek bij te wonen. Van het programma zouden circa 10 concerten online live worden gestreamd als aanvulling op de uitvoering met publiek. Nu komen alle uitvoeringen te vervallen. November Music heeft altijd gekozen voor concerten en live streams met mensen in de zaal.

De volledig online voorbereide New Music Conference, gaat wel door. Deze dag voor makers, musici en professionals in de nieuwe muziek wordt door November Music en Buma Cultuur georganiseerd op vrijdag 13 november.

Cultuurpers werkt anders. Jij bepaalt wat dit verhaal waard is!

Wat fijn dat je tot hier gelezen hebt. Je las inmiddels alweer verhalen van deze auteur. Laat je waardering blijken met een kleine donatie!

donatie
Doneer

Waarom doneren?

We zijn ervan overtuigd dat goede onderzoeksjournalistiek en deskundige achtergrondinformatie essentieel zijn voor een gezonde cultuursector. Daar is in kranten en andere oude en nieuwe media vaak geen plek en tijd voor. Cultuurpers wil die ruimte en tijd wel bieden, en we willen dat voor iedereen zo houden. Of je nu rijk bent, of arm. Daarom willen we deze site zo veel mogelijk gratis houden. Dat kost geld, veel geld. Dankzij donaties van lezers zoals jij kunnen we blijven bestaan, en beseffen we ook hoe belangrijk lezers ons vinden. We vinden het bovendien de best mogelijke manier om journalistiek onafhankelijk te houden. Zo bestaat Cultuurpers al sinds 2009: dankzij lezers die zo een beetje eigenaar worden van deze onmisbare plek!

Je kunt ook lid worden, dan zet je je eenmalige donatie om in blijvende steun!

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands