Aller au contenu

L'actrice vedette Sigrid ten Napel dit "oui" au roi Krump

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Ster-actrice Sigrid ten Napel is dit najaar in het theater te zien in de nieuwe voorstelling van het Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel): Le roi KrumpLe roi Krump is een adembenemend Shakespeareaans koningsdrama in een modern jasje dat ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te zien is in de Nederlandse schouwburgen. De nieuwe toneeltekst is van Jibbe Willems, in regie van Greg Nottrot. 

Naast geweldige acteurs als Mark Kraan, Marcel Osterop en Keja Klaasje Kwestro heeft nu ook Sigrid ten Napel haar medewerking aan Le roi Krump toegezegd. Sigrid ten Napel (1993) is een van Nederlands populairste actrices van haar generatie. Ze werd twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf en kreeg bekendheid bij het grote publiek door haar rollen in o.a. Penoza, Overspel et Riphagen

In de voorstelling speelt Sigrid de rol van Kelania, de waanzinnige echtgenote van Koning Krump. Zij wil het land behoeden voor haar man en haar man behoeden voor zijn eigen machtswellust. Daarvoor gaat ze tot het uiterste en ver daar voorbij.  

À propos de Le roi Krump

Tegen zijn verwachting wordt Krump (Mark Kraan) gekozen tot koning. Vanaf dat moment vreest hij dat zijn tegenstanders zijn kroon van zijn kop willen trekken en zijn kop van zijn romp. Hij wil dat de wereld van hem houdt en zijn macht koste wat het kost bewaken. 

Le roi Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van Le château de cartes. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vier live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest.

Over Het NUT

Het NUT is het meest gastvrije gezelschap van Nederland. Sinds 2007 maakt het NUT onder leiding van artistiek leider Greg Nottrot voorstellingen op bijzondere locaties in de wijk, in de stad Utrecht en de rest van het land. De voorstellingen gaan over hoe de wereld van morgen eruit zou kunnen zien. Het NUT brengt 1001 perspectieven samen, omarmt de twijfel en maakt het complexe toegankelijk.

Le roi Krump speelt van 3 okt t/m 14 nov 2024 in 11 schouwburgen in Nederland. Voor de complete speellijst, zie https://het-nut.nl/voorstellingen/koning_krump/ 

Crédits

Tekst Jibbe Willems | Regie Greg Nottrot | Dramaturgie Jannet van Lange | Spel Mark Kraan, Marcel Osterop, Sigrid ten Napel, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Myrthe Huber, Charlie Bloem, Meike Derksen | Muziek en spel Viktor Griffioen e.a. | Kostuumontwerp Dieuweke van Reij | Scenografie en lichtontwerp Uri Rappaport | Creatief producent Juliska Retra

Étiquettes:

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais