[vc_wp_search]

Zelf muziek maken en zingen zijn essentieel voor ons gevoel van...

Het is niet alleen gezonder, maar ook effectiever als we in onze maatschappelijke instellingen de overgang gaan maken van rigide controle naar leerprocessen en training van de gevoeligheid voor de signalen van het autonome zenuwstelsel, de signalen van veiligheid en gevaar. Het is relevant om dit maatschappelijk in te bedden, bijvoorbeeld in onderwijsinstellingen en verzorgingsinstellingen.

Iedereen gered? Alleen een paar festivals hebben zware schade opgelopen.

De in totaal acht festivals die dankzij een forse politieke lobby een plekje kregen in de Culturele Basisinfrastructuur zijn het haasje. Zij profiteren niet van de de extra miljoenen die op Prinsjesdag door het Kabinet zijn vrijgemaakt voor redding van het Fonds Podiumkunsten, omdat ze daar niet (meer) onder vallen.

Cultuurpers doet het subsidievrij, help je mee?

Je bezoekt nu de enige nieuwssite die echt graaft in de wereld van kunst en cultuur. Hard nodig en zeer gewaardeerd. Wil je ons steunen? DONEER! 

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frascati en Plan Brabant gered dankzij gebaksvorkje Ingrid van Engelshoven #tkcultuur

Met het redden van Frascati en in ieder geval een Kamer die wel degelijk het belang van de sector inziet, is de meest deprimerende gebeurtenis van het jaar - het cultuurbegrotingsdebat - toch nog met een paar lichtpuntjes afgesloten. 

Wat er op de podia gebeurt

The Rolling Stones-Unzipped in het Groninger Museum: dynamisch, maar toch enigszins...

Het Groninger Museum legt gelukkig ook voldoende focus op het auditieve aspect; niet alleen word je als bezoeker getrakteerd op de diverse Stonesnummers, met als hoogtepunt het concert op Cuba in 2016, maar ook komen er fragmenten voorbij van der bandleden zelf en (populaire) culturele boegbeelden zoals regisseur Martin Scorsese.

Harriët Stroet is magistraal tegenover ‘padman’ Ruut Weissman

Weismann lijkt me een te briljante en intelligente regisseur om zich in een avontuur te storten dat hem voorgoed kan breken. Een alfa-manneke, een groot ego, het was bekend. En kon zijn tengels niet van jonge vrouwen afhouden.

Wat we van vroeger behouden

Museumvereniging slaat alarm: Tien musea dreigen binnen half jaar te sluiten,...

De steun die culturele organisaties ontvangen van de regering lijkt ruimhartig, maar we kunnen daar enige nuancering in aanbrengen. Als een gemeente namelijk noodsteun geeft aan een museum, wordt steun vervolgens verrekend met de landelijke regeling voor ondernemingen (NOW).

De stiekeme sloop van het Nationale Theater tijdens Corona: Dit is...

De stiekeme sloop van het Nationale Theater in Tirana tijdens Corona is nog maar het begin
Het Nationale Theater van Albanië, dat door Europa Nostra onlangs werd uitgeroepen tot beschermd monument, is na twee jaar lang protest, zondag 17 mei...

‘Voor musea wacht een stuwmeer aan uitgestelde huur en belastingen’. Paul...

'Op een gegeven moment krijg je het weer voor je kiezen. dan moet je gewoon weer gaan betalen. Tenzij er op een of andere...

En zo valt de keten om. Waarom de onderlinge afhankelijkheid van...

De Utrechtse Theatergroep Aluin verkeert in zwaar weer. Net als alle andere theatergezelschappen kunnen ze hun werk niet doen, en zijn voorstellingen uitgesteld of...

Faits Divers

Leef mee

6,238FansLike
1,686VolgersVolg
16,125VolgersVolg

Lidmaatschap/abonnement

Onze recensies

HITS

Over film, foto en tv

Podcast

Media

Interviews

%d bloggers liken dit: