Skip to content

Dancing Strings Festival 2023 | 24, 25 & 26 november

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

Stap binnen in de wereld van ‘Dancing Strings’. Dancing Strings Festival brengt samen met Marmoucha de meest betoverende snaarinstrumenten ter wereld samen, met de focus op de eeuwenoude en meesterlijke ’ud. Het festival neemt het publiek mee op een muzikale reis waarbij de ‘ud schittert als solo-instrument maar ook als integraal onderdeel van diverse bezettingen met snaarinstrumenten uit verschillende culturen. Het programma van het festival bestaat elke avond uit vijf delen. De componisten spelen hun eigen werk en worden begeleid door het Marmoucha Orchestra. Deze werken zijn gearrangeerd door Ardashes Aghosian.

’Ud-speler Kamal Hors maakt lichte kamermuziek: muziek zonder grenzen waarin melodieën leiden tot het ontstaan van een muzikale ziel die gevoelens aanspreekt. Met de nieuwe composities combineert hij diverse toonladders met springerige onregelmatige ritmes met ruimte voor improvisatie.

Michiel Hollanders brengt drie nieuwe composities, die zijn fascinatie weerspiegelen voor instrumenten en muziek uit Griekenland. Met name de penta tonische toonladder en de 7/8 ritmes uit de traditionele muziek uit Epirus, waar hij woont, zijn leidend. Hollanders speelt laouto en gitarron.

De getalenteerde Mohamed Ahaddaf heeft zijn energie gestoken in het ontwikkelen van de techniek van de ’ud. Zijn nieuwe creatie ‘Ana W’inta’ dat ‘Jij en ik’ betekent, is een veelbelovend project met een indrukwekkend palet aan klanken.

In het tweede deel van het programma staat de moderne gnawa-muzikant Aziz Sahmaoui centraal. Hij maakte furore met Orchestre National de Barbès en University of Gnawa. Sahmaoui brengt werk van zijn nieuwe album met de traditionele instrumenten ngoni (sentir), mandole, gitaar, basgitaar en percussie. Samen zorgen zij voor een groovy sound vol emoties en variaties. De tweede set, samen met het Marmoucha Orchestra, neemt het publiek mee in een smeltkroes van Noord-Afrikaanse muziekstijlen met westerse harmonie, waarin zang en improvisatie de boventoon voeren.

Als grandioos slot spelen alle deelnemende musici samen een spannend werk van Sahmaoui.

U kunt Dancing Strings Festival bezoeken op:
24 november 20:30, Podium Mozaïek te Amsterdam
25 november 19:00, TivoliVredenburg te Utrecht
26 november 19:30, De Nieuwe Kerk te Den Haag

Musici:
Andre Felipe Lima – 1st Violin
Julia Rusanovsky – 2nd Violin
Kardelen Buruk – Viola
Jascha Bordon – Cello
Emad Ghajjou – Darbuka
Udo Demandt – Percussion
Arin Keshishi – Bass

Dancing Strings Festival 2023 is een Coproductie van Marmoucha Orchestra en Dancing Strings Festival

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5 / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
KLein Membership (month)
18 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)