Skip to content

November Music 2023 succesvol verlopen

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

Met het opzwepende slotconcert van Fuse kwam zondag 12 november een einde aan November Music 2023. Twaalf dagen lang was de veelzijdigheid van de nieuwe muziek te horen met hedendaags gecomponeerd werk, koormuziek, elektrojazz, Arabische maqam, muziektheater en nog heel veel meer. Bosch Requiem 2023 gecomponeerd door Aart Strootman, John Zorn en alle concerten van Maya Fridman waren hoogtepunten.

Onze dank gaat uit naar alle betrokken componisten, makers en musici en naar de talrijke bezoekers die zorgden voor een geweldige sfeer bij de (veelal uitverkochte) concerten. Natuurlijk zijn we ook al druk in de weer met de 32ste editie van November Music, die plaatsvindt van 8 t/m 17 november 2024. Hieronder verklappen we alvast enkele namen!

Vooruitblik November Music 2024

November Music 2024 vindt plaats van 8 tot en met 17 november in ’s-Hertogenbosch. Met nieuw werk en optredens van onder meer Mayke Nas, Bec Plexus, Karmit Fadael, Dyane Donck, Mathilde Wantenaar, Ann Cleare, Liza Lim,Franghiz Ali-Zadeh en Annelies van Parys. 

Het Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest komen voor de eerste keer naar het festival in de grote zaal van het nieuwe Theater aan de Parade. Er zijn concerten van internationale toppers zoals Ensemble Modern, Diotima Quartet en Alva Noto. 

Bosch Requiem 2024 wordt gecomponeerd door Micha Hamel in samenwerking met kunstenaar en Prix de Rome-winnaar Jonas Staal. 

De Nederlands/Canadese zangeres Elisabeth Hetherington is in 2024 artist-in-residence, met diverse concerten verspreid over het gehele festival. 

About November Music

November Music is the festival for all adventurous music lovers. Every year, it brings together the most idiosyncratic and progressive creators and musicians from all over the world. Not with the flow or against it, but with new, own currents. It is precisely by giving a place to all these different sounds that November Music allows a personal and individual story to be heard, just as the makers themselves do.

Experience modern composed music, jazz, world music, musical theatre, pop, installations and genres you never thought possible yourself. November Music creates encounters and challenges creators to jump into the deep end. 

From 2021, November Music will be part of the national basic cultural infrastructure, known as the BIS.

For more information, visit www.novembermusic.net.

____

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5 / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
KLein Membership (month)
18 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)