Aller au contenu

Poste vacant de responsable de production et de coordinateur des bénévoles deBuren

Momenteel is er een vacature voor een productieverantwoordelijke en vrijwilligerscoördinator deBuren. We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde en praktische collega voor uiteenlopende taken.

La maison flamando-néerlandaise deBuren promeut la coopération et les échanges culturels et sociaux entre la Flandre et les Pays-Bas en présentant, produisant, inspirant et connectant. Les fers de lance de deBuren sont la coopération flamando-néerlandaise, le développement des talents et la diversité.

Als huis van cultuur en debat bieden wij een uitgebreid programma aan met jaarlijks 150 publieksactiviteiten en diverse culturele producties en projecten. deBuren bestrijkt vele genres en is actief in het eigen huis te Brussel, in de rest van Vlaanderen, in Nederland en in derde landen.

Qu'attendons-nous de toi ?

A. Productieverantwoordelijke

 • Je bent, samen met een collega, de productionele spil in huis.
 • Je zet alle stappen die moeten worden gezet om onze presentaties en producties in de praktijk te brengen. Denk aan het boeken van (trein)tickets, hotels en restaurants, het klaarzetten van zalen voor podiumactiviteiten en vergaderingen. Je vraagt deze informatie proactief op bij collega’s, herinnert hen aan de praktische opvolging van hun projecten en ondersteunt hen daarin zodat zij zich volop op hun inhoudelijke taak kunnen richten.
 • Je volgt programma’s en projecten op in de tijd door productieplanningen te maken en door jezelf en de collega’s daaraan te houden.
 • Je voert algemene, administratieve kantoorwerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het opnemen van de telefoon, het aannemen van pakketjes en het helpen bij de postverwerking.
 • Dit is een halftijdsfunctie.

B. Vrijwilligerscoördinator

 • deBuren wil vanaf het voorjaar een vrijwilligerswerking opstarten. We willen vrijwilligers uit het Brusselse betrekken bij de werking van deBuren door hen praktisch in te schakelen en door met hen en met anderen in gesprek te gaan over de Brusselse missie van het huis.
 • Jij bent vanaf het begin verantwoordelijk voor de opstart van deze werking.
 • Je stippelt een traject uit om een selectieve ploeg vrijwilligers uit Brussel aan het huis te binden. We verwachten van deze vrijwilligers dat zij tijdens programma’s helpen met de bar en de ticketing. Daarnaast vragen we hen om de communicatiecel te ondersteunen, bijvoorbeeld door te flyeren en posters uit te hangen.
 • Op gezette tijden breng je de vrijwilligers samen om de Brusselse missie van het huis te bespreken. Je nodigt hen uit om in gesprek te gaan met de inhoudelijke medewerkers.
 • Na de opstart blijf je de vrijwilligers motiveren en zorg je voor een correcte in- en uitstroom die aansluit bij de behoeftes van de vrijwilligers en de noden van het huis.
 • Dit is een halftijdsfunctie.

We pinnen ons niet vast op specifieke diploma’s, maar gaan ervan uit dat je een bachelor-diploma hebt of verworven competenties die daaraan gelijkstaan. Belangrijker is dat je je verbonden voelt met de dynamische en uitdagende stad Brussel. Interesse in het culturele en maatschappelijke veld is belangrijk, we staren ons niet blind op jaren ervaring daarin.

Je rapporteert aan de algemeen directeur en werkt nauw samen met programmamakers, projectcoördinatoren, de communicatieverantwoordelijken en je collega-productieverantwoordelijke. Je bent gemotiveerd, creatief, flexibel (zowel naar taakopdracht als werkuren) en respecteert deadlines.

Je denkt in oplossingen en bent positief ingesteld. Je kunt goed mondeling communiceren in het Nederlands, we verwachten niet dat je vlekkeloos schrijft. We bieden je de kans deze en andere vaardigheden via opleidingen aan te scherpen.

Qu'est-ce que nous t'offrons ?

Wij bieden je een aantrekkelijke job in een omgeving die doordrongen is van alles wat met cultuur in Vlaanderen en Nederland te maken heeft. Ons team is dynamisch, gemotiveerd, open en nieuwsgierig, met een vinger aan de pols voor elk maatschappelijk relevant onderwerp. Wij houden van overleg en samenwerken maar nemen ook individueel onze volle verantwoordelijkheid op.

Het is mogelijk deze twee halftijdsfuncties (A en B) te combineren in één voltijdsfunctie. Geef vooral duidelijk aan in je sollicitatiebrief of je kiest voor A of B of A én B en motiveer deze keuze.

Indiensttreding in overleg en al mogelijk vanaf 1 december 2019.

Je contract van onbepaalde duur gaat gepaard met een competitief salaris, gebaseerd op de barema’s en gebruikelijke afspraken in de culturele sector. We houden daarbij rekening met je ervaring. Bovendien vergoeden we woon-werkverkeer binnen België en bieden we maaltijdcheques, een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering aan.

deBuren zet in op talentontwikkeling van medewerkers en luistert graag naar jouw ideeën over opleiding en zelfontplooiing. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren is gelegen in hartje Brussel, op 5 minuten stappen van het Centraal Station.

deBuren is een open huis. Wij weerspiegelen graag de superdiverse maatschappij waarin we leven. Daarom moedigen we kandidaten die het huidige team op enigerlei wijze kunnen diversifiëren van harte aan om te solliciteren.

Tu veux en savoir plus ?

Contacteer dan directeur Willem Bongers-Dek via willem@deburen.eu. Je mag vanaf maandag 21 oktober een antwoord verwachten. Neem zeker ook een kijkje op onze website www.deburen.eu.

Ou bien tu postules tout de suite ?

Stuur uiterlijk op dinsdag 5 november 2019 (voor 11:00 ‘s ochtends) aan Joke Daniëls – joke@deburen.eu – een mail met in bijlage één bestand (Word of pdf) van maximaal 3 A4, bestaande uit twee onderdelen: een vlot geschreven motivatiebrief (1A4) en je cv (maximaal 2 A4).

Opgelet! Bij langere bijlagen krijgt de jury alleen de eerste pagina van de brief en de eerste twee pagina’s van het cv te lezen. Je mag de motivatiebrief ook vervangen door een korte video (maximaal 4 minuten) die je via WeTransfer in MP4 doorstuurt. In dat geval stuur je je cv (maximaal 2 A4) met diezelfde WeTransfer mee.

Op basis van de ingezonden sollicitatie wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de laatste week van november.

Service de vente de publicité

Adhésion privée (mois)
5€ / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18€ / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36€ / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais