Aller au contenu

Le collectif de danse et de théâtre Movementalist, en collaboration avec Plein Theater, présente l'Expo Mouvement Aceleratio au NDSM Fuse du 27 mai (première) au 30 mai.

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

L'art de ralentir en temps de pandémie.

Aceleratio est une installation de performance interdisciplinaire qui vise à confronter le public en ligne et hors ligne à la lutte, à la liberté, au courage et au confort, par besoin d'incarner cette époque. Les directeurs artistiques Dayna Martinez Morales et Vincent Verburg sont les initiateurs de Movement Expo Aceleratio.

Tien ervaren en zeer verschillende performers in dans, theater, muziek, visuele kunst en spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek live en online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales (initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes (audio visuals & soundscape)

Kostuums: Inez Meer

Lichtontwerp: Petyr Veenstra

Online Regie: Thomas Brand

Producent: Movementalist

In samenwerking met: Plein Theater

Met ondersteuning van: NDSM Fuse

Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst

Programme

Mouvement Expo Aceleratio :

Livestreams: Vrijdag 27 mei t/m zondag 23 mei vanaf 20:30. Live Stream Tickets zijn voor €7,50 te koop op www.plein-theater.nl

Live performance: Donderdag 27 mei (première!) t/m zondag 30 mei vanaf 20:30 in verschillende tijdslots.

Reserveer exclusieve tickets voor de live performance door te mailen naar reservations@movementalist.nl ovv ‘reservering Aceleratio’, de gewenste datum en het aantal tickets! Er wordt dan contact opgenomen als de kaartverkoop start! Live Tickets zijn tussen de €10 en €25

Exposition vidéo Aceleratio :

Vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei & donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei van 12:00 – 17:00 (doorlopend).

Een reflectie op de pandemie vanuit het perspectief van internationale dansers uit Bolivia, Noord-Oost India, Oeganda, Nigeria, Kameroen en Togo. De expositie wordt tot stand gebracht met de donaties aan de Aceleratio Sneak Peek Streams et

Movem! For Aceleratio practices via zoom.

Le rôle du corps Maintenant !

Conversaties over de rol van het lichaam door Movementalist met performers en makers uit de danswereld en sprekers uit het veld van antropologie, wetenschap, filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging, dans en performance crossovers en het lichaam!
Locatie: NDSM Fuse | NDSM-plein 85

Espace d'événement et d'exposition à l'étage dans le hangar de construction navale du NDSM.

Mouvementaliste

Movementalist bestaat uit choreografen duo Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg. Movementalist maakt voorstellingen, installaties, performances, en organiseert experimenten en interventies in de openbare ruimte waarvan het publiek onderdeel wordt. Ze initiëren workshops en uitwisselingen met kunstenaars en realiseren hedendaagse danstheatervoorstellingen en producties in binnen- en buitenland met artiesten uit verschillende disciplines van over de hele wereld.

Website Movementalist | Aceleratio

Fusible NDSM

NDSM Fuse is een evenementen- en tentoonstellingsruimte op de NDSM-werf waar kunstenaars en ontwerpers van NDSM Art City en creatief talent van buitenaf hun werk kunnen presenteren. Een plek van inspiratie en stedelijke energie. NDSM Fuse is een unieke ontmoetingsplek met een breed aanbod aan kunst, design, performances, muziek en theater.

Website NDSM Fuse

Théâtre carré

Plein Theater is het podium van de wereld om ons heen, een uniek theater in Amsterdam Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Plein Theater programmeert en maakt producties die samenkomen in hybride programmalijnen, van moderne dans tot jeugdtheater, hedendaagse muziek en experimenteel theater.

Website Plein Theater | Aceleratio

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Petites adhésions
175 / 12 Maanden
Surtout pour les organisations dont le chiffre d'affaires ou la subvention est inférieur à 250 000 par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
5 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
10 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Participe
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Collaboration
Adhésion privée
50 / Jaar
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Propre compte mastodonte sur notre instance
fr_FRFrançais