Meteen naar de inhoud

Dans- & theatercollectief Movementalist presenteert in samenwerking met Plein Theater de Movement Expo Aceleratio in de NDSM Fuse van 27 mei (première) t/m 30 mei.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De kunst van het vertragen in tijden van een pandemie.

Aceleratio is een interdisciplinaire performance installatie, die het on- en offline publiek beoogt te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost, vanuit de noodzaak deze tijd te belichamen. Artistieke leiders Dayna Martinez Morales & Vincent Verburg zijn de initiatiefnemers van Movement Expo Aceleratio.

Tien ervaren en zeer verschillende performers in dans, theater, muziek, visuele kunst en spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek live en online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales (initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes (audio visuals & soundscape)

Kostuums: Inez Meer

Lichtontwerp: Petyr Veenstra

Online Regie: Thomas Brand

Producent: Movementalist

In samenwerking met: Plein Theater

Met ondersteuning van: NDSM Fuse

Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst

Programma

Movement Expo Aceleratio:

Livestreams: Vrijdag 27 mei t/m zondag 23 mei vanaf 20:30. Live Stream Tickets zijn voor €7,50 te koop op www.plein-theater.nl

Live performance: Donderdag 27 mei (première!) t/m zondag 30 mei vanaf 20:30 in verschillende tijdslots.

Reserveer exclusieve tickets voor de live performance door te mailen naar reservations@movementalist.nl ovv ‘reservering Aceleratio’, de gewenste datum en het aantal tickets! Er wordt dan contact opgenomen als de kaartverkoop start! Live Tickets zijn tussen de €10 en €25

Aceleratio video expositie:

Vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei & donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei van 12:00 – 17:00 (doorlopend).

Een reflectie op de pandemie vanuit het perspectief van internationale dansers uit Bolivia, Noord-Oost India, Oeganda, Nigeria, Kameroen en Togo. De expositie wordt tot stand gebracht met de donaties aan de Aceleratio Sneak Peek Streams en

Movem! For Aceleratio practices via zoom.

The Role of the Body Now!

Conversaties over de rol van het lichaam door Movementalist met performers en makers uit de danswereld en sprekers uit het veld van antropologie, wetenschap, filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging, dans en performance crossovers en het lichaam!
Locatie: NDSM Fuse | NDSM-plein 85

Evenementen- en expositieruimte boven in de NDSM-scheepsbouwloods

Movementalist

Movementalist bestaat uit choreografen duo Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg. Movementalist maakt voorstellingen, installaties, performances, en organiseert experimenten en interventies in de openbare ruimte waarvan het publiek onderdeel wordt. Ze initiëren workshops en uitwisselingen met kunstenaars en realiseren hedendaagse danstheatervoorstellingen en producties in binnen- en buitenland met artiesten uit verschillende disciplines van over de hele wereld.

Website Movementalist | Aceleratio

NDSM Fuse

NDSM Fuse is een evenementen- en tentoonstellingsruimte op de NDSM-werf waar kunstenaars en ontwerpers van NDSM Art City en creatief talent van buitenaf hun werk kunnen presenteren. Een plek van inspiratie en stedelijke energie. NDSM Fuse is een unieke ontmoetingsplek met een breed aanbod aan kunst, design, performances, muziek en theater.

Website NDSM Fuse

Plein Theater

Plein Theater is het podium van de wereld om ons heen, een uniek theater in Amsterdam Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Plein Theater programmeert en maakt producties die samenkomen in hybride programmalijnen, van moderne dans tot jeugdtheater, hedendaagse muziek en experimenteel theater.

Website Plein Theater | Aceleratio

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands