Meteen naar de inhoud

Vacature productieverantwoordelijke en vrijwilligerscoördinator deBuren

Momenteel is er een vacature voor een productieverantwoordelijke en vrijwilligerscoördinator deBuren. We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde en praktische collega voor uiteenlopende taken.

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren bevordert de culturele en maatschappelijke samenwerking en uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland door te presenteren, te produceren, te inspireren en te verbinden. Speerpunten van deBuren zijn Vlaams-Nederlandse samenwerking, talentontwikkeling en diversiteit.

Als huis van cultuur en debat bieden wij een uitgebreid programma aan met jaarlijks 150 publieksactiviteiten en diverse culturele producties en projecten. deBuren bestrijkt vele genres en is actief in het eigen huis te Brussel, in de rest van Vlaanderen, in Nederland en in derde landen.

Wat verwachten we van jou?

A. Productieverantwoordelijke

 • Je bent, samen met een collega, de productionele spil in huis.
 • Je zet alle stappen die moeten worden gezet om onze presentaties en producties in de praktijk te brengen. Denk aan het boeken van (trein)tickets, hotels en restaurants, het klaarzetten van zalen voor podiumactiviteiten en vergaderingen. Je vraagt deze informatie proactief op bij collega’s, herinnert hen aan de praktische opvolging van hun projecten en ondersteunt hen daarin zodat zij zich volop op hun inhoudelijke taak kunnen richten.
 • Je volgt programma’s en projecten op in de tijd door productieplanningen te maken en door jezelf en de collega’s daaraan te houden.
 • Je voert algemene, administratieve kantoorwerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het opnemen van de telefoon, het aannemen van pakketjes en het helpen bij de postverwerking.
 • Dit is een halftijdsfunctie.

B. Vrijwilligerscoördinator

 • deBuren wil vanaf het voorjaar een vrijwilligerswerking opstarten. We willen vrijwilligers uit het Brusselse betrekken bij de werking van deBuren door hen praktisch in te schakelen en door met hen en met anderen in gesprek te gaan over de Brusselse missie van het huis.
 • Jij bent vanaf het begin verantwoordelijk voor de opstart van deze werking.
 • Je stippelt een traject uit om een selectieve ploeg vrijwilligers uit Brussel aan het huis te binden. We verwachten van deze vrijwilligers dat zij tijdens programma’s helpen met de bar en de ticketing. Daarnaast vragen we hen om de communicatiecel te ondersteunen, bijvoorbeeld door te flyeren en posters uit te hangen.
 • Op gezette tijden breng je de vrijwilligers samen om de Brusselse missie van het huis te bespreken. Je nodigt hen uit om in gesprek te gaan met de inhoudelijke medewerkers.
 • Na de opstart blijf je de vrijwilligers motiveren en zorg je voor een correcte in- en uitstroom die aansluit bij de behoeftes van de vrijwilligers en de noden van het huis.
 • Dit is een halftijdsfunctie.

We pinnen ons niet vast op specifieke diploma’s, maar gaan ervan uit dat je een bachelor-diploma hebt of verworven competenties die daaraan gelijkstaan. Belangrijker is dat je je verbonden voelt met de dynamische en uitdagende stad Brussel. Interesse in het culturele en maatschappelijke veld is belangrijk, we staren ons niet blind op jaren ervaring daarin.

Je rapporteert aan de algemeen directeur en werkt nauw samen met programmamakers, projectcoördinatoren, de communicatieverantwoordelijken en je collega-productieverantwoordelijke. Je bent gemotiveerd, creatief, flexibel (zowel naar taakopdracht als werkuren) en respecteert deadlines.

Je denkt in oplossingen en bent positief ingesteld. Je kunt goed mondeling communiceren in het Nederlands, we verwachten niet dat je vlekkeloos schrijft. We bieden je de kans deze en andere vaardigheden via opleidingen aan te scherpen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een aantrekkelijke job in een omgeving die doordrongen is van alles wat met cultuur in Vlaanderen en Nederland te maken heeft. Ons team is dynamisch, gemotiveerd, open en nieuwsgierig, met een vinger aan de pols voor elk maatschappelijk relevant onderwerp. Wij houden van overleg en samenwerken maar nemen ook individueel onze volle verantwoordelijkheid op.

Het is mogelijk deze twee halftijdsfuncties (A en B) te combineren in één voltijdsfunctie. Geef vooral duidelijk aan in je sollicitatiebrief of je kiest voor A of B of A én B en motiveer deze keuze.

Indiensttreding in overleg en al mogelijk vanaf 1 december 2019.

Je contract van onbepaalde duur gaat gepaard met een competitief salaris, gebaseerd op de barema’s en gebruikelijke afspraken in de culturele sector. We houden daarbij rekening met je ervaring. Bovendien vergoeden we woon-werkverkeer binnen België en bieden we maaltijdcheques, een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering aan.

deBuren zet in op talentontwikkeling van medewerkers en luistert graag naar jouw ideeën over opleiding en zelfontplooiing. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren is gelegen in hartje Brussel, op 5 minuten stappen van het Centraal Station.

deBuren is een open huis. Wij weerspiegelen graag de superdiverse maatschappij waarin we leven. Daarom moedigen we kandidaten die het huidige team op enigerlei wijze kunnen diversifiëren van harte aan om te solliciteren.

Weet je graag meer?

Contacteer dan directeur Willem Bongers-Dek via willem@deburen.eu. Je mag vanaf maandag 21 oktober een antwoord verwachten. Neem zeker ook een kijkje op onze website www.deburen.eu.

Of solliciteer je meteen?

Stuur uiterlijk op dinsdag 5 november 2019 (voor 11:00 ‘s ochtends) aan Joke Daniëls – joke@deburen.eu – een mail met in bijlage één bestand (Word of pdf) van maximaal 3 A4, bestaande uit twee onderdelen: een vlot geschreven motivatiebrief (1A4) en je cv (maximaal 2 A4).

Opgelet! Bij langere bijlagen krijgt de jury alleen de eerste pagina van de brief en de eerste twee pagina’s van het cv te lezen. Je mag de motivatiebrief ook vervangen door een korte video (maximaal 4 minuten) die je via WeTransfer in MP4 doorstuurt. In dat geval stuur je je cv (maximaal 2 A4) met diezelfde WeTransfer mee.

Op basis van de ingezonden sollicitatie wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de laatste week van november.

Afdeling Advertentieverkoop

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands