Meteen naar de inhoud

Plein Theater is open als Pop Up Gallery & Store! In de Gallery is de Nederlandse primeur van de 3D videosimulatie installatie Event Horizon te zien van digital sculptor, simulator en animator Jaehun Park.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Vanaf 16 januari is Plein Theater geopend als Pop Up Gallery & Store, waar de Nederlandse primeur van de 3D videosimulatie installatie Event Horizon te zien is van kunstenaar Jaehun Park. Jaehun Park (geboren in 1986, Zuid-Korea) is een digital sculptor, simulator en animator. Ook is er werk van de kunstenaar te koop en zijn boek Real-time limbo. Naast de Gallery verkoopt Plein Theater kunstzinnige accessoires in de Store, met beelden die zijn gemaakt in samenwerking met Studio Matusiak.

Vorig jaar in april openden wij voor het eerst als Pop Up Gallery & Store uit de noodzaak te herijken met het gebruik van onze ruimte, binnen de onmogelijkheden van deze tijd. Als we geen theaterlocatie kunnen zijn, wat dan wel?

Jaehun Park is de derde gastkunstenaar van het programma OUTSIDE IN, waarin immersieve kunstinstallaties het hart vormen. Om als theater met de onmogelijke corona-beperkingen te kunnen draaien nodigden we kunstenaars uit Amsterdam Oost uit om in het theater een interactieve ruimte te creëren, met uniek werk dat hedendaagse dilemma’s aan de kaak stelt, en waar een beperkt aantal publiek per tijdslot naar binnen kan. Zodat wij veilig open kunnen voor publiek.” – Berith Danse, directeur Plein Theater

De Pop Up Gallery & Store in Plein Theater is nog t/m 1 februari elke dag geopend van 12:00 tot 17:00 en is te bezoeken in vooraf te boeken tijdslots van 20 minuten. Tickets zijn te koop op www.plein-theater.nl

JAEHUN PARK

Kunstenaar Jaehun Park (geboren in 1986, Zuid-Korea) is een digital sculptor, simulator en animator. Park studeerde af met de Department of Painting (BFA, MFA) aan de Seoul National University, Master Artistic Research aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Momenteel woont en werkt Jaehun Park in Amsterdam Oost en Seoul.

In zijn werk gebruikt hij 3D-computergegenereerde beelden om de gefabriceerde realiteit in de virtuele ruimte te onthullen. Zijn artistiek onderzoek gaat vooral over de menselijke impact op het ecosysteem van de aarde, veroorzaakt door hyperkapitalisme en de eindeloze verlangens van de mensheid. In zijn 3D-simulatievideo reflecteert hij diep op de gewone objecten met kapitalistische allegorie en de ruimte die verband houdt met de rituele structuur van reclame en consumentisme in de digitale ruimte. En deze bijproducten van hyperkapitalistische machinebeschaving en gesimuleerde beelden van rampen ontvouwen zich naar het hellelandschap en het post-apocalyptische landschap.

EVENT HORIZON (2021)

Event Horizon is een videowerk verdeeld in vijf hoofdstukken. Het videowerk begint met primitieve rotsen die door het geologisch onderzoeksinstituut worden gearchiveerd door middel van 3D-scantechnologie.

De vijf verhaallijnen gaan voornamelijk over de relatie tussen het echte en het virtuele, wereldwijde geopolitieke conflicten, rampen en oorlog, zoals verwoeste gebouwen in Syrië en Palestina, een vervuilde watertank in de nucleaire zone van Fukushima en een deeltjesversneller machine in CERN (Europees Organisatie voor Nucleair Onderzoek).

Voor dit onderwerp heeft Jaehun Park 3D-scanning en fotogrammetrietechnologie gebruikt om het werkelijke object en landschap naar de virtuele ruimte te brengen. Videobeelden van drones die een verwoest gebouw in de GAZA-strook in Palestina, Syrië bevatten, worden door fotogrammetriesoftware in 3D-structuur getransfigureerd en simuleren het moment van bombardementen en explosies.

Aan de andere kant simuleert deze video ook de beweging van confetti, met een metafoor voor het glorieuze moment van winnen en de fantasie van geluk. Via de wetenschappelijke experimentele machine genaamd Large Hadron Collider (LHC) die de kracht van God overstijgt, probeert Park de kosmische en sublieme verschijning van wetenschap te onthullen die transformeerde in een religieus moment. Honderd jaar later, op het post-apocalyptische landschap van Fukushima, blijven elektrische overspanning palen vonken genereren op de verlaten grond.

Dit simuleert duistere en pijnlijke historische rampen en oorlogen via de beweging van microscopisch kleine deeltjes uit de digitale gegevens van echte objecten, en maakt gebruik van visuele illusies die mensen misleiden om de glorie van het kapitalisme te onthullen.

3D Animation & Simulation: Jaehun Park

Sound Design and Composition: Ivo Bol

Sound Mastering: Jeff Carey

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands