Meteen naar de inhoud

Raad voor Cultuur steunt actie #hArtforUkraine

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Het culturele veld is diep geschokt door de oorlog in de Oekraïne. Dit weekend komt de cultuursector gezamenlijk in actie voor de Oekraïne met #hArtforUkraine. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen tooien deelnemende organisaties hun gebouw in blauw en geel en doneren opbrengsten aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. De Raad voor Cultuur steunt deze actie van harte en spreekt zijn zorg uit voor de bevolking in de Oekraïne.

Ook het gebouw van het Nationaal Archief, waar de Raad voor Cultuur is gevestigd, zal op 4, 5 en 6 maart in het teken staan van solidariteit met de Oekraïne. Die dagen gaat de volledige opbrengst van de tentoonstelling, de lezing, de museumshop en de horeca aldaar naar Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Komt u vrijdag 4 maart of het weekend van 5 en 6 maart naar het Nationaal Archief, koop dan een kopje koffie extra, of trakteer uzelf op iets moois uit de winkel. Elke euro die u op deze dagen besteedt bij het Nationaal Archief wordt gedoneerd aan Giro 555 en gaat via de samenwerkende hulporganisaties naar Oekraïne.

De Raad voor Cultuur ondersteunt dit initiatief van harte en spreekt steun uit aan alle mensen die lijden onder het oorlogsgeweld in Oekraïne: “Onze gedachten gaan uit naar alle personen en families die door de oorlog zijn getroffen, ongeacht hun nationaliteit. We zijn onverdeeld solidair met Oekraïense kunstenaars en het Oekraïense volk. Ook bewonderen we het moedige protest vanuit de Russische culturele sector, dat eens te meer bewijst dat kunstenaars zich niet laten onderdrukken door ondemocratische regimes.”

Zie voor meer informatie ook de website: h-artforukraine.nl

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands