Meteen naar de inhoud

Asko|Schönberg in Gaudeamus Openingsavond en concert ter ere van Reinbert de Leeuw in het Muziekgebouw

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Gaudeamus 2022 Opening Festival
Enerverend programma met o.a. sheng-grootmeester Wu Wei

Tijdens de openingsavond van dit jaarlijkse festival laat Gaudeamus de vele gezichten van nieuwe muziek zien: verrassend, ontroerend en wie weet frustrerend.

Asko|Schönberg, vaste gast bij dit festival, maakt deel uit van de feestelijke openingsavond en presenteert een programma dat generaties en continenten omspant. Met onder meer het knotsgekke Ilolli-pop – ergens tussen cartoonmuziek, free jazz en hedendaags klassiek – van Gaudeamus Award 2022-nominee Alex Paxton, en The Color Yellow van jurylid Huang Ruo, met solorol voor de befaamde sheng-speler Wu Wei.

Verder deze avond te zien en te horen o.a. XTRO (percussietrio), Rembrandt Frerichs & de Staalmeesters en muziektheater van Thanasis Deligiannis.

Þ Asko|Schönberg in Openingsavond Gaudeamus 2022 – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

wo 7 sept, hele avondprogramma van 19:00 – 23:30, Utrecht, TivoliVredenburg

Kagels kompas

Ter ere van dirigent, componist, pianist en vooral ook groot voorvechter van nieuwe muziek Reinbert de Leeuw (1938 – 2022)

Op 8 september, de geboortedag van Reinbert de Leeuw klinkt Die Stücke der Windrose van zijn geestverwant Mauricio Kagel. Kagel had een artistieke en vriendschappelijke band met Reinbert de Leeuw en Asko|Schönberg. Onder leiding van Reinbert zijn verschillende van zijn composities op cd gezet. Zo ook het werk dat deze avond klinkt ter ere Reinbert de Leeuw.

De Argentijns-Duitse Kagel (1931 – 2008) behoort met zijn avantgardistische en veelzijdige stijl tot de toonaangevende componisten van de 20ste eeuw. Zijn muziek is fris, fantasierijk en vol humor. In Die Stücke der Windrose, heeft elke windrichting een eigen couleur locale. Kagel werd in Argentinië geboren, ten zuiden van de evenaar. Volgens zijn eigen zeggen is daarom zijn visie op de windrichtingen tegengesteld aan die van ons Noord-Europeanen. Dat zorgt voor onverwachte kleuren: zo klinkt het noorden bijvoorbeeld verrassend broeierig en het westen juist exotisch. De cyclus is geschreven voor de vaste bezetting van 5 strijkers, piano, harmonium, klarinet en slagwerk. Het slagwerk, zeer uitgebreid en met onalledaagse instrumenten, is bij elke windrichting anders.
Kagels kompas is het eerste concert van de Donderdagavondserie van het nieuwe seizoen.

Þ Kagels kompas – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

do 8 sept, 20:15, Amsterdam, Muziekgebouw

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands