Meteen naar de inhoud

Bijtgrage broers, Marokkaanse alleskunners, jonglerende rocksterren en meer op Nederlands grootste circusfestival – Festival Circolo 2022: een tiendaagse viering van het circus

Van 21 tot en met 30 oktober neemt het aantal open monden, gesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg drastisch toe. Het grootste circusfestival van Nederland, Festival Circolo, strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topkwaliteit. Vandaag maakt het festival haar programma bekend voor de 10e editie. Een line-up gevuld met grensverleggers, waaghalzen en doorbijters.

Sinds 2007 is Festival Circolo een vaste waarde voor liefhebbers van eigentijds circus, theater en dans. Het grootste circusfestival van Nederland toont het circus anno 2022 in voorstellingen gevuld met artistieke topsport, scherpe humor en theatrale schoonheid. Van 21 tot en met 30 oktober reist de internationale top van de circuswereld af naar Tilburg om te tonen hoe buitengewoon mensen en hun verhalen zijn. In verfrissende voorstellingen laten ze zien dat het circus springlevend is, altijd in beweging en je nog steeds de adem kan benemen.

Nieuw jasje

Zo presenteert Festival Circolo onder andere Groupe Acrobatique de Tanger, een vijftienkoppig Marokkaans circuscollectief dat een kleurrijke ode brengt aan hun thuisland in een bruisende voorstelling met dans, acrobatiek, taekwondo, voetbal en breakdance. Ook MOVEDBYMATTER en Collectif Malunés reizen af naar Tilburg met de geprezen voorstelling BITBYBIT. Twee bijtgrage broers blazen met enorme overtuiging nieuw leven in de klassieke circustechniek Jaws of Steel. Met een bitje in de mond en een staalkabel ertussen gespannen, spelen ze een tandenknarsend spannend spel op slechts centimeters van het publiek.

Over oude disciplines in een nieuw jasje gesproken: Wes Peden’s Rollercoaster is dit jaar ook te zien op Festival Circolo 2022. Wie denkt dat jongleren duf is, heeft deze rockster nog nooit aan het werk gezien. In een knallende soloshow neemt de topjongleur, bewapend met lange buizen en voortgestuwd door een pompende beat, je mee in zijn neon-kleurige wereld. Moeilijker en unieker jongleerwerk ga je dit jaar niet zien.

Verder is het festival trots op de komst van Circus Ronaldo met de voorstelling Sono Io?. Een vader en zoon, uit een zeven generaties oude circusfamilie, laten zien dat clownerie niet alleen hilarisch kan zijn, maar ook ontroerend. In een bloedmooi portret gaan ze op zoek naar zichzelf en de ander en raken zo de kern van onze menselijkheid. Verder biedt het festival in 2022 veel ruimte aan de nieuwe generatie circusmakers in de Fontys Arena en Theater de Nieuwe Vorst. Het volledige programma is bekend en is nu te vinden op de website van Festival Circolo.

On the move

Het festival dat vorig jaar nog plaatsvond in het Leijpark, verplaatst haar festivalhart in 2022 twee kilometer hemelsbreed naar Spoorpark Tilburg. Hier zijn meerdere circustenten te vinden, foodtrucks, speeltoestellen, kampvuurplekken en een 9-meter hoog speeltoestel waar dagelijks gratis voorstellingen op worden gespeeld. Daarnaast zijn er meerdere performances op satellietlocaties in de stad te vinden, zo hebben Schouwburg Concertzaal Tilburg en Theater de Nieuwe Vorst zich verbonden aan het festival.

Over Festival Circolo 

Festival Circolo is het grootste circusfestival Nederland. Van 21 t/m 30 oktober presenteren we tien dagen lang circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Festival Circolo is er voor iedereen die zijn zintuigen wil trakteren op schoonheid, spektakel, en spanning. Goed- en slechthorend, goed- en slechtziend, goed- en slecht ter been, 4 of 104 jaar oud: voor iedereen is er een plek op ons festival. Het circus is een universele taal die alle drempels en grenzen overstijgt en daardoor voor iedereen toegankelijk.

 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands