Meteen naar de inhoud

Vier voorstellingen in Tilburg van acrobaat met taaislijmziekte

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Festival Circolo presenteert in aanloop tot het grootste festival voor hedendaags circus in Nederland een bijzondere voorstelling op vier bijzondere locaties in Tilburg.

 ‘Circus is mijn manier om te dromen en hoop te geven. Om volop te leven, wat de voorwaarden ook zijn’. Jesse Huygh is circusartiest en lijdt aan muciviscidose oftewel taaislijmziekte, een genetische longziekte.
Ondanks zijn ziekte werd hij een van de beste acrobaten in zijn discipline, de Chinese paal. Toen zijn conditie flink achteruit ging en hij meer en meer afhankelijk werd van zuurstoftoevoer, besloot hij samen met Rocio juist hierover een voorstelling te maken. Aan elkaar verbonden met een zuurstofslang van twee meter, maar nog altijd op het hoogste acrobatische niveau.

De voorstelling is tijdens de corona-pandemie afgemaakt, hetgeen er een extra lading aan geeft.

A 2 mètres gaat over jezelf ontdekken, elkaar helpen en leren om hulp te vragen en kracht vinden in de kwetsbaarheid van ons bestaan. Een gevoelige voorstelling die lang blijft hangen en een eerbetoon is aan iedereen die elke dag de obstakels op zijn pad overwint.

Festival Circolo presenteert de voorstelling in een Tilburgs verzorgingshuis en bij een aantal wijkcentra om de bezoekers een mentale steun in de rug te geven.

De voorstelling is te zien:

  • Maandag 10 oktober 15.00 uur; Wijkcentrum Zuiderkwartier, Tilburg
  • Dinsdag 11 oktober 16.00 uur; Wijkcentrum Ypelaar, Tilburg
  • Woensdag 12 oktober 14.30; verzorgingscentrum ’t Laar
  • Donderdag 13 oktober 12.15; Fontys Campus Stappegoor

Over Festival Circolo 
Festival Circolo is het grootste circusfestival Nederland. Van 21 t/m 30 oktober presenteert het tien dagen lang circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks gratis circusvoorstelling te zien zijn. Ook zijn er voorstellingen te zien op andere locaties in de stad.

Festival Circolo is er voor iedereen die zijn zintuigen wil trakteren op schoonheid, spektakel en spanning. Goed- en slechthorend, goed- en slechtziend, goed- en slecht ter been, 4 of 104 jaar oud: voor iedereen is er een plek op ons festival. Het circus is een universele taal die alle drempels en grenzen overstijgt en daardoor voor iedereen toegankelijk.

 

 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands