Meteen naar de inhoud

HARVEY COBB WINNAAR VAN DE BNG BANK CIRCUSPRIJS 2022

Op zondag 30 oktober is de winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2022 gekozen tijdens de speciale slotvoorstelling van Festival Circolo te Tilburg. Ondanks dat hij thuis zat met corona wist Harvey Cobb met zijn video-presentatie van zijn hilarische act ‘ Something about Pink’ de jury te overtuigen. Een mede genomineerde ontving voor hem een cheque van €5.000,- uit handen van Harald Bergmann (burgemeester Middelburg en bestuurslid BNG Cultuurfonds). 

De Engelse Harvey Cobb studeerde in juni jl. af aan Codarts Circus Arts in Rotterdam.

Uit het jury-rapport:

Met zijn komische timing en skills in object-manipulation laat Harvey Cobb zien dat hij een multi getalenteerde circusartiest is. In Something About Pink neemt hij je mee op een humoristische reis die er ook nog eens prachtig uit ziet. Harvey is een performer in hart en nieren en laat écht zien dat hij klaar is voor de professionele wereld.

VIER GENOMINEERDEN

Voor de BNG Bank Circusprijs nomineerde de jury eerder dit jaar vier acts. Zij werden geselecteerd uit de afstudeerpresentaties van studenten aan de twee HBO-circusopleidingen in Nederland; Fontys Academy of Circus and Performance Art en Codarts Circus. De genomineerden ontvingen een kleine beurs om hun presentaties in de zomermaanden verder te ontwikkelen. De andere genomineerden waren:

  • Fenja Barteldres (Codarts) met haar cyr wheel act ‘Cyrrealism’
  • Jef Kinds (Codarts) met zijn aerial straps act ‘ Osmium’
  • Jonas Bolliger (Codarts) met zijn vloeracrobatiek act ‘This’

 JURY
De jury voor de BNG Bank Circusprijs 2022 bestond uit:

  • Mayke Heesels (artistiek leider Circus Zanzara)
  • Carole van Ditzhuyzen (artistiek coördinator  Maaspodium Rotterdam)
  • Felix Zech (acrobaat en met Familiar Faces winnaar BNG Bank Circusprijs 2017)
  • Marc Eysink Smeets (directeur/bestuurder Festival Circolo – bestuurslid Circuspunt)
  • Harald Bergmann (bestuurslid BNK Bank Cultuurfonds)

BNG BANK CIRCUSPRIJS

De BNG Bank cultuurprijzen zijn in het leven geroepen om aanstormend talent te stimuleren én te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Het BNG Cultuurfonds heeft nog vier prijzen om aanstormend talent te stimuleren én te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Dit zijn de BNG Bank Theaterprijs, de BNG Bank Dansprijs, de BNG Bank Muziekprijs en de BNG Bank Literatuurprijs.

De BNG Bank Circusprijs wordt uitgereikt aan het meest onderscheidende talent dat in dat jaar afstudeerde aan een van de twee HBO-circusopleidingen in Nederland (Codarts Circus Rotterdam en de Fontys Academy for Circus and Perfomance Art in Tilburg) De prijs is een initiatief van Circuspunt, het Nederlandse platform voor de circussector.
Voorgaande winnaars van de BNG Bank Circusprijs: 2017 Familiar Faces (acrobatiek), 2018 David Eisele (diabolo) 2019 Knot on Hands (acrobatiek) 2021 Melody Nolan  (handstands). In 2020 kon de finale geen doorgang vinden en werd de prijs verdeeld over de vier genomineerden.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen