Meteen naar de inhoud

Lezing Jetse Batelaan: Lessen in vertrouwen aan een wereld in paniek

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op 21 december geeft Jetse Batelaan, regisseur bij Artemis, een lezing in het Trippenhuis in Amsterdam. Met beeldfragmenten laat hij zijn ontwikkeling als theatermaker zien en deelt hij de inzichten die hij daarbij heeft opgedaan: van zijn aanvankelijke ongemak met drama en conflict tot zijn overtuiging dat het belangrijk is om kinderen en pubers paniek te laten ervaren in de context van het theater.

Over Jetse Batelaan

Jetse Batelaan is sinds 2013 artistiek leider van Theater Artemis. Hier maakt hij opzienbarende voorstellingen met een filosofische of absurd komische inslag en tot de verbeelding sprekende titels als ‘Pas als zaagsel krijgt een boom applaus’ of ‘Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet’. Batelaan studeerde in 2003 af aan de regieopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en werkte daarna bij gasthuis Theater in Amsterdam, theatergroep MAX en het Ro Theater. In 2019 ontving hij de Zilveren Leeuw op de Biënnale van Venetië en in 2020 de ITI-award.

Praktische informatie

Uit de Kunst-lezing met Jetse Batelaan
woensdag 21 december 2022 van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Toegang is gratis. Vooraf aanmelden via de website: https://www.akademievankunsten.nl/agenda/2351127.aspx

Uit de Kunst-lezingen van de Akademie van Kunsten

De lezing maakt deel uit de van Uit de Kunst-lezingen van de Akademie van Kunsten, een genootschap van toonaangevende kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. In deze reeks krijgen nieuwe leden van de Akademie van Kunsten de vrije hand om een lezing in het Trippenhuis te geven. Dit doen zij aan de hand van hun eigen werk op thema’s die daarin op de voorgrond staan. Jetse Batelaan is dit jaar lid geworden van de Akademie van Kunsten. Na zijn lezing op 21 december volgen in deze reeks lezingen van beeldend kunstenaar Jan Dibbets (verwacht: 18 januari) en harpiste Lavinia Meijer (verwacht: 8 februari).

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen