Meteen naar de inhoud

Marmoucha’ s zomeragenda voor mei, juni en juli 2023!

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Ontdek de betoverende wereld van Marmoucha.  Laat je meeslepen door een intrigerende documentaire over drie Andalusiërs, raak bevangen door de authentieke Gnawa-muziek en ervaar de verbluffende moderne orkestrale arrangementen. Beleef een meeslepende muziektheatervoorstelling voor kinderen (8+) en laat je betoveren door het onvergetelijke Marokkaanse-Andalusische repertoire.

Vrijdag 26 mei, vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni  
Documentaire “Children of Al-Andalus”
Ervaar de krachtige documentaire “Children o f Al-Andalus”, een samenwerking tussen Stichting Marmoucha en Bridge2Connect. Ontmoet drie Andalusiërs (joden en moslims) die vijfhonderd jaar na het gedwongen vertrek van hun voorouders uit het middeleeuwse rijk Al-Andalus nog steeds trots zijn op hun gedeelde achtergrond en hun geschiedenis koesteren.
De documentaire is te zien in verschillende filmhuizen in Nederland en in het buitenland.
https://marmoucha.nl/agenda/

Zaterdag 27 mei
Marmoucha Orchestra – Afrikadag Festival 2023
Marmoucha Orchestra speelt rond 18:20 uur. Aanvang festival 12:00 uur
Het ensemble betovert je met een combinatie van nummers uit de albums “Ana W’Inta” en “Andalusian Love Song”, speciaal gearrangeerd voor het zeskoppige ensemble van de groep. Laat je meeslepen door de afwisselende muzikale verhalen, doordrenkt met de melancholieke, vreugdevolle en serene klanken van de ud. Het prachtige samenspel van de bevlogen musici creëert een unieke fusie van muzikale talen, stijlen en tradities uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Mis deze bijzondere kans niet om het Marmoucha Orchestra live te zien optreden tijdens het Afrikadag Festival in Hilversum. Bezoek de Facebook-pagina voor meer informatie. https://www.facebook.com/hilversumone/

Maandag 29 mei
Allerlaatste voorstelling van de tour “Wat vreet er aan Donnie Druif?”
15:00 uur, Verkadefabriek (’s-Hertogenbosch)
Wat vreet er aan Donnie Druif is een voorstelling vol betoverende livemuziek van Marmoucha Orchestra. Een verhaal over de pijn en onvoorwaardelijke liefde die familie geeft.
Donnie’s familie is raar. Dat vindt iedereen die ze kent. Ze zeggen het niet hardop maar ze kijken en ze fluisteren. Hoe raar wordt zondag 29 mei in Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch duidelijk bij de voorstelling. https://www.verkadefabriek.nl/agenda/max-tak-wat-vreet-er-aan-donnie-druif-8-129018

Zaterdag 3 juni
Release van het nieuwe album ‘ANA W’INTA’ van Mohamed Ahaddaf
We hebben geweldig nieuws! Het langverwachte album ‘ANA W’INTA’ van ud-speler, componist Mohamed Ahaddaf met het Marmoucha Orchestra is binnenkort beschikbaar.
Dit meesterwerk neemt je mee op een betoverende reis vol persoonlijke en emotionele muzikale verhalen.
‘ANA W’INTA’, wat ‘JIJ EN IK’ betekent in het Arabisch, weerspiegelt Ahaddaf’s diepe verbondenheid met de Andalusische cultuur. Het album bevat tien afwisselende composities doordrenkt met de prachtige klanken van de ud, ondersteund door het gepassioneerde samenspel van het Marmoucha Orchestra.
Dit meesterwerk bevat ook briljante co-composities van Maripepa Contreras en Arin Keshishi, en de productie is verzorgd door Avishai Darash voor Marmoucha en prachtig gemixt en gemasterd door Shayan Fathi. De muziek vangt op sublieme wijze de essentie van complexe emoties en oprechte expressie.

Zaterdag 10 en zondag 11 juni
Maroc Baroque, Marmoucha Orchestra feat. Mohamed Amin El Akrami
20:30 uur, aanvang Tivolevredenburg (Utrecht) en Podium Mozaiek (Amsterdam)
Het Marmoucha Orchestra, onder leiding van Mohamed Ahaddaf en Avishai Darash, nodigt je uit voor een avontuurlijke reis door de geschiedenis van de Andalusische muziek. In dit speciale concert brengen ze, samen met de legendarische Amin El Akrami, de rijke traditie van de Arabo-Andalusische muziek tot leven in Nederland.

Met vernieuwende composities en verrassende arrangementen van Mohamed Ahaddaf, Avishai Darash, Maripepa Contreras en Arin Keshishi ontstaat er een moderne benadering die zorgt voor een onvergetelijke en inspirerende luisterervaring. Het Marmoucha Orchestra neemt je mee op een muzikale reis vol passie en creativiteit, waarbij de grenzen van de ud worden verlegd en nieuwe klankkleuren worden ontdekt.Tickets Tivolivredenburg:
https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/amine-akrami-ft-marmoucha-orchestra-10-06-2023/

Zaterdag 1 en zondag 2 juli
Urban Voices Nantes 2023
Marmoucha Orchestra reist naar Frankrijk voor een bijzondere samenwerking met Urban Voices in Nantes! Onder leiding van Avishai Darash en Mehdi Nassouli begeleidt het orkest 1300 koorleden. Op 1 en 2 juli zullen zij bekende nummers uit het album Sahara Koyo vertolken, evenals nieuwe composities en indrukwekkend gearrangeerde stukken. Een betoverende avond vol muzikale pracht!
https://marmoucha.nl/agenda/shows/festival-urban-voices-nantes-2023/
https://urbanvoicesnantes.com/

Donderdag 6 juli
ANA W’INTA in Patronaat Haarlem
20:00 uur, deur open. 20:30 uur, aanvang
Marmoucha Orchestra keert terug naar Patronaat!
Eerder dit jaar stond het gezelschap al in Stage 3, maar met een wel heel bijzondere gast kunnen ze simpelweg niet wegblijven.
Samen met het Marmoucha Orchestra speelt Mohamed Ahaddaf zijn nieuwe album ‘ANA W’INTA’ in het Patronaat. Dit is het vierde album van de geliefde ud-speler en componist, die sinds 2019 niet meer weg te denken is uit het Marmoucha Orchestra. Mohamed is stevig geworteld in de Andalusische cultuur en de Arabische muziek en heeft vele succesvolle optredens op zijn naam staan, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft onder andere opgetreden op het prestigieuze Ud Festival in Tétouan, Marokko, Jerusalem Israël, in Seoul Zuid-Korea en in de Verenigde Staten.
https://patronaat.nl/event/marmoucha-orkestra-ft-mohamed-ahaddaf-06-07-23/

 

Said Salhi

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands