Meteen naar de inhoud

Evenementen in het Amsterdam Museum – Augustus 2023

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Naast de vaste collectiepresentaties aan de Amstel 51 en in Huis Willet-Holthuysen aan de Herengracht en wisselende tentoonstelling biedt het Amsterdam Museum een publieksprogramma aan – op diverse locaties en voor een divers publiek. In augustus 2023 staan de volgende evenementen op de agenda. Kijk op www.amsterdammuseum.nl voor de meest recente informatie. Download alle afbeeldingen uit deze nieuwsbri ef hier.
25 jaar Gay Games!
Tijdens het programma 25 jaar Gay Games! blikt het Amsterdam Museum met een gevarieerd programma terug op het historische evenement. Middagvoorzitter Marc van den Broek stelt een aantal prominenten uit de Gay Games-geschiedenis voor, zoals oud-bestuurslid Arthur van Schendel en oud- directeur Sport Jip van Leeuwen. Ook Feargal Agard en Femke Awater, de makers van de tentoonstelling Gay Games Amsterdam 1998: Een queer terugblik, zijn aanwezig. Muziek wordt verzorgd door zangeres Wilma Bakker, tevens coördinator van de Gay Games Canal Parade-boot.
Praktische informatie
Datum: Dinsdag 1 augustus 2023
Tijd: 14.00 uur – 17.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Gratis toegankelijk bij vertoon van een geldig entreebewijs (reserveren verplicht)
Voertaal: Nederlands

image

Vertelavond Weerbare stemmen vertellen
Tijdens de vertelavond Weerbare stemmen vertellen maken bezoekers kennis met de uitdagingen waarmee lhbti+-personen op dagelijkse basis te maken krijgen. Ook worden de successen op weg naar meer acceptatie en emancipatie van deze beweging gevierd. Tijdens de vertelavond kun je bovendien de tentoonstelling Gay Games 1998: een queer terugblik in het Amsterdam Museum, onderdeel van de derde editie van Collecting the City bezoeken. De inleiding wordt verzorgd door Hanneke Felten, expert aanpak discriminatie van Movisie.
Praktische informatie
Datum: Donderdag 3 augustus 2023
Tijd: 19.00 uur – 23.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Gratis toegankelijk (reserveren verplicht via de website van Movisie)
Voertaal: Nederlands
image

Zomervakantie in het Amsterdam Museum aan de Amstel
Tijdens de zomermaanden is in het Amsterdam Museum aan de Amstel van alles te beleven. Bezoekers kunnen niet alleen de verschillende tentoonstellingen bekijken, maar kunnen ook met het hele gezin deelnamen aan de verschillende activiteiten. Kinderen t/m 17 jaar krijgen gratis toegang.
Voor kinderen: Maak je eigen bloem (4 tot 14 jaar)
Abner Preis is beeldend kunstenaar en verhalenverteller. In de tentoonstelling Blooming in a Ring of Fire vertelt hij verhalen met virtual reality over hoe het is om hoop te houden in tijden van oorlog. Bloemen zijn hierbij een symbool van hoop. Bezoekers kunnen hun eigen bloem maken. Uiteindelijk ontstaat een muur van bloemen, als onderdeel van deze tentoonstelling.
Praktische informatie
Datum: Elke woensdag en zaterdag (26 en 29 juli & 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26 en 30 augustus)
Tijd: Om 13.00 uur en om 14.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Reguliere tickets, te bestellen via amsterdammuseum.nl
Voertaal: Nederlands

image

Voor kinderen: De kracht van ontmoeten (vanaf 8 jaar)
Jong en oud komen samen in de tentoonstelling De kracht van ontmoeten. Er is veel gebeurd in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om deze verhalen te laten bestaan, vertellen Amsterdammers die de oorlog hebben meegemaakt hun verhaal aan Amsterdamse kinderen. Ben je benieuwd naar de verhalen van deze Amsterdammers?
Praktische informatie
Datum: Elke dag van 22 juli t/m 3 september
Tijd: Tussen 10.00 uur en 17.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Reguliere tickets, te bestellen via amsterdammuseum.nl
Voertaal: Nederlands

image

Voor kinderen: De Maasdamme Collectie (vanaf 9 jaar)
Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. Het Amsterdam Museum vindt het niet alleen belangrijk om dit te vieren, maar ook dat kinderen leren over wat er is gebeurd tijdens de slavernij en de tijd daarna. Rita Maasdamme maakte met De Maasdamme Collectie de verhalen beeldend door gebruik te maken van creaturen en diorama’s. Voor kinderen ligt er een Keti Koti-kleurplaat klaar.
Praktische informatie
Datum: Elke dag van 22 juli t/m 3 september
Tijd: Tussen 10.00 uur en 17.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Reguliere tickets, te bestellen via amsterdammuseum.nl
Voertaal: Nederlands
image

Voor kinderen: Gigi de duif
Kinderen kunnen tijdens de zomervakantie meereizen met de grappige en soms ondeugende duif Gigi door de stad Amsterdam. In vogelvlucht ontdekken zij de geschiedenis van onze hoofdstad. Onderweg komen zij mooie, ontroerende en bijzondere schilderijen en voorwerpen tegen in de tentoonstelling Panorama Amsterdam, een levende geschiedenis van de stad. Wat is bijvoorbeeld het Snotneusje en hoe werden vroeger branden geblust? Ook leuk voor volwassenen.
Praktische informatie
Datum: Elke dag van 22 juli t/m 3 september
Tijd: Tussen 10.00 uur en 17.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Reguliere tickets, te bestellen via amsterdammuseum.nl
Voertaal: Nederlands

image

Voor kinderen: Kindermuseumlab (9-12 jaar)
Amsterdamse kinderen kunnen deze zomervakantie meehelpen aan het bouwen van hun eigen kindermuseum. In de zomer van 2023 start het Amsterdam Museum labsessies in de stadsdelen West, Nieuw-West, Noord en Oost. Kinderen krijgen een rondleiding in het Amsterdam Museum en werken samen met een kunstenaar aan een kunstwerk. Alle kunstwerken zullen vanaf december in het Amsterdam Museum te zien zijn. Kinderen kunnen tot 14 augustus 2023 worden aangemeld. Voor elk stadsdeel geldt een maximumaantal van 30 kinderen. Aanmelden kan via dit formulier.
Praktische informatie
Datum: 28 augustus t/m 1 september 2023
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Reguliere tickets, te bestellen via amsterdammuseum.nl
Voertaal: Nederlands

image

Voor kinderen: Sammie vertelt
Huis Willet-Holthuysen is een 17e-eeuws grachtenpand, dat zeer smaakvol is ingericht en volhangt met de mooiste kunst. Welke mensen en dieren hebben hier allemaal gewoond? En wat deden zij zoal? Hondje Sammie leidt kinderen rond door het pand en vertelt over de geschiedenis van het huis en de kleurrijke bewoners. Zo ontmoeten zij kok Heinrich, de familie Deutz en natuurlijk Abraham Willet en Louisa Holthuysen.
Praktische informatie
Datum: Elke dag
Tijd: Tussen 10.00 uur en 17.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
Toegang: Reguliere tickets, te bestellen via amsterdammuseum.nl
Voertaal: Nederlands

image

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands