Meteen naar de inhoud

Dancing Strings Festival 2023 | 24, 25 & 26 november

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Stap binnen in de wereld van ‘Dancing Strings’. Dancing Strings Festival brengt samen met Marmoucha de meest betoverende snaarinstrumenten ter wereld samen, met de focus op de eeuwenoude en meesterlijke ’ud. Het festival neemt het publiek mee op een muzikale reis waarbij de ‘ud schittert als solo-instrument maar ook als integraal onderdeel van diverse bezettingen met snaarinstrumenten uit verschillende culturen. Het programma van het festival bestaat elke avond uit vijf delen. De componisten spelen hun eigen werk en worden begeleid door het Marmoucha Orchestra. Deze werken zijn gearrangeerd door Ardashes Aghosian.

’Ud-speler Kamal Hors maakt lichte kamermuziek: muziek zonder grenzen waarin melodieën leiden tot het ontstaan van een muzikale ziel die gevoelens aanspreekt. Met de nieuwe composities combineert hij diverse toonladders met springerige onregelmatige ritmes met ruimte voor improvisatie.

Michiel Hollanders brengt drie nieuwe composities, die zijn fascinatie weerspiegelen voor instrumenten en muziek uit Griekenland. Met name de penta tonische toonladder en de 7/8 ritmes uit de traditionele muziek uit Epirus, waar hij woont, zijn leidend. Hollanders speelt laouto en gitarron.

De getalenteerde Mohamed Ahaddaf heeft zijn energie gestoken in het ontwikkelen van de techniek van de ’ud. Zijn nieuwe creatie ‘Ana W’inta’ dat ‘Jij en ik’ betekent, is een veelbelovend project met een indrukwekkend palet aan klanken.

In het tweede deel van het programma staat de moderne gnawa-muzikant Aziz Sahmaoui centraal. Hij maakte furore met Orchestre National de Barbès en University of Gnawa. Sahmaoui brengt werk van zijn nieuwe album met de traditionele instrumenten ngoni (sentir), mandole, gitaar, basgitaar en percussie. Samen zorgen zij voor een groovy sound vol emoties en variaties. De tweede set, samen met het Marmoucha Orchestra, neemt het publiek mee in een smeltkroes van Noord-Afrikaanse muziekstijlen met westerse harmonie, waarin zang en improvisatie de boventoon voeren.

Als grandioos slot spelen alle deelnemende musici samen een spannend werk van Sahmaoui.

U kunt Dancing Strings Festival bezoeken op:
24 november 20:30, Podium Mozaïek te Amsterdam
25 november 19:00, TivoliVredenburg te Utrecht
26 november 19:30, De Nieuwe Kerk te Den Haag

Musici:
Andre Felipe Lima – 1st Violin
Julia Rusanovsky – 2nd Violin
Kardelen Buruk – Viola
Jascha Bordon – Cello
Emad Ghajjou – Darbuka
Udo Demandt – Percussion
Arin Keshishi – Bass

Dancing Strings Festival 2023 is een Coproductie van Marmoucha Orchestra en Dancing Strings Festival

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands