Meteen naar de inhoud

Het NUT presenteert in samenwerking met Podium Hoge Woerd: 12 Goede voornemens

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

12 druiven. 12 gangen. 12 wensen voor het nieuwe jaar. 

Utrecht, 6 december 2023 – Het was een druk jaar voor het NUT (Nieuw Utrechts Toneel), waarin ze onder andere hun alweer tiende zomervoorstelling op locatie in Leidsche Rijn, Utrecht speelden. Het is echter niet de enige traditie van het NUT die trouw voortgezet wordt, want in januari 2024 keren ze terug naar een vast honk voor de traditie van 12 Goede voornemens: een afwisselende theateravond als aftrap voor het nieuwe jaar. Zaterdag 13 en zondag 14 januari is 12 Goede voornemens te zien in Podium Hoge Woerd. 

De toekomst van geld

Het theater van het NUT draait niet alleen om spelen, maar evenzeer om het gesprek na afloop. Ieder jaar onderzoekt en speelt het gezelschap binnen een nieuw thema. In 2023 was dit de ‘toekomst van geld’. Het NUT gaf in 2023 collectief toe aan het gevoel dat er iets moet veranderen. Maar wat? Want wanneer heb je genoeg? Wat is echt goud waard? Kunnen we een economisch model bedenken zonder ongelijkheid, in balans met de natuur (als we dan toch bezig zijn)? Hoe staat het met de kunst van het geven en hoe is het als je niks te geven hebt? Al deze vragen en meer passeerden in 2023 de revue. In 12 Goede voornemens komt het allemaal samen: het is een slotstuk van een jaar lang theater over de toekomst van geld en vooral een dosis inspiratie om het nieuwe jaar goed mee in te gaan.

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. 12 Goede voornemens is een zinnenprikkelende, warme theateravond aan lange tafels, geïnspireerd op dit Spaanse gebruik.

Credits 12 Goede voornemens 

Concept, samenstelling en regie: Greg Nottrot

Voorlopige lijst makers: Yara Piekema, Marcel Osterop, Nadine Dekker, Margo Verhoeven, Jibbe Willems, Koen ter Braak.

Illustratie: Buurmen

Speeldata en kaartverkoop

Te zien op zaterdag 13 januari 20:30 & zondag 14 januari 15:00. 

Locatie en tickets: Podium Hoge Woerd

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands