Meteen naar de inhoud

MATZER wordt meerstemmig

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

’s-Hertogenbosch, 6 maart 2024 – Per 1 januari 2025 stopt Madeleine Matzer als artistiek leider en als directeur- bestuurder van MATZER Theaterproducties. Ze richtte het gezelschap in 2007 op en maakte sindsdien tientallen voorstellingen die speelden op uiteenlopende locaties: van Theater Carré tot zorginstellingen.

In de afgelopen jaren regisseerde ze niet alleen, ze schreef ook de succesvolle voorstellingen Je kunt me gerust een
geheim vertellen en Broos. Deze blijven de komende jaren op het repertoire staan. Onder Madeleine ontwikkelde MATZER zich tot een stevig gezelschap dat artistieke kwaliteit verbindt aan cultureel ondernemerschap en dat een open oog heeft voor de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Madeleine maakt in haar laatste jaar als artistiek leider nog enkele voorstellingen: De steen in mijn mond (voorjaar 2024) en Bloedzus (najaar 2024). De voorstelling Landmijn markeert in voorjaar 2025 de overgang.

Madeleine Matzer gaat met pensioen en dramaturg en talentcoach Martine Manten volgt haar op als artistiek leider. Martine bouwt vanaf 2025 door op het solide fundament van MATZER en breidt uit naar een meerstemmig makershuis. Ze gaat het huis vormgeven met een kleine kern makers, waaronder Lot Vekemans en Melissa Knollenburg.

Martine Manten werkte bij diverse gezelschappen (als laatste bij het succesvolle HNTjong aan de zijde van Noël Fischer) en zet zich in om ervaren en jonge makers samen te brengen, waarbij uitwisseling van perspectieven en kennis centraal staat. Ze kent MATZER van binnenuit door haar medewerking aan de producties Niemand wacht op je en Blind.

Agnes Bolwiender, de huidige zakelijk leider, wordt directeur-bestuurder en neemt deze rol ad interim gedurende maximaal anderhalf jaar op zich.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands