Meteen naar de inhoud

Van 3 t/m 7 april presenteren Plein Theater en Cat Smits Company het Queering Puppets Festival Amsterdam!

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Het Queering Puppets Festival Amsterdam biedt een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater, objecttheater, poppenspel en queer perspectieven. De derde editie van het festival heeft het thema ‘Weapons of the Weak’, waarmee de kracht van kwetsbaarheid als politiek instrument wordt belicht. Hoogtepunt van het festival is de afscheidsvoorstelling van Neville Tranter, een van ’s werelds bekendste poppenspelers, die na 40 jaar zijn allerlaatste voorstelling presenteert. Daarnaast staan er diverse voorstellingen, acts, een expositie, een masterclass, talks en DJ’s op het programma.

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater, objecttheater, poppenspel én queer perspectieven. In de safe space die het poppenspel creëert, kan iedereen zijn wie hij, zij, hen wil. Plein Theater en Cat Smits Company trotseren de norm met dit festival vol bonte visuele uitspattingen. Queering Puppets is LHBTIQA+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal schitterend in eigenwijsheid! In deze derde editie is het thema Weapons of the weak.

WEAPONS OF THE WEAK

Weapons of the weak belicht de kracht van kwetsbaarheid als politiek instrument. Poppenspel en objecttheater gebruiken de objectivering van het persoonlijke om diepere lagen van de samenleving bloot te leggen. Het verwijst naar het boek van James C. Scott, waarin hij dagelijkse technieken van ontduiking en weerstand van regimes of systemen beschrijft. Hierin zien wij een link naar de rol van poppenspel in verschillende samenlevingen wereldwijd. Poppenspel benut zijn ‘zwakte’ – niet mainstream, als grappig, schattig en ongevaarlijk gezien – als kracht, waardoor het een effectieve tool is voor verandering van inzicht en gedrag.

PROGRAMMA

Het Queering Puppets Festival Amsterdam wordt op woensdag 3 april om 19:00 feestelijk geopend met openingswoorden van Wethouder Touria Meliani en artistiek leiders Cat Smits en Berith Danse, de opening van een bonte expositie van Splitter Splatter en diverse acts. Een hoogtepunt op het programma is de afscheidsvoorstelling van poppenspeler Neville Tranter op vrijdagavond. Tranter, een van de bekendste poppenspelers ter wereld, presenteert na 40 jaar op het podium te hebben gestaan zijn allerlaatste voorstelling ‘UBU’. Op zondag geeft de poppenspeler de exclusieve masterclass ‘The power of the puppet’. Verder op het programma staan TamTam Objektentheater, Theatergroep Knars, Cat Smits Company, Jose Navarro en Splitter Splatter in concert, aangevuld met acts, talks en DJ Nights. Tip: Er zijn combikaarten te koop om een hele avond van het programma te genieten en je kunt elke dag mee-eten met de volkskeuken van Robin Food.

Queering Puppets Festival is een co-productie van Plein Theater en Cat Smits Company. Initiatiefnemers en artistiek leiders zijn Cat Smits (theatermaker, poppenspeler) en Berith Danse (directeur Plein Theater, theatermaker). Queering Puppets Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en het Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands