Ga naar de inhoud

Bloedzus: scherp en humoristisch muziektheater over een eeneiige tweeling

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een Cultureel Lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Neem een Cultureel Lidmaatschap.

Van 17 oktober t/m 21 december toert Bloedzus – Hetzelfde en in alles anders door het land. Topactrices Wendell Jaspers en Lotte Dunselman, voor het eerst samen op het toneel, spelen een eeneiige tweeling in deze scherpe, humoristische en muzikale voorstelling van MATZER Theaterproducties. De tekst is van Maaike Bergstra, Madeleine Matzer regisseert. De première is zaterdag 19 oktober in De Verkadefabriek, Den Bosch.

Als twee mensen genetisch identiek zijn en tot de pubertijd als twee druppels water op elkaar lijken, hoe zit het dan met hun binnenwereld? Hoe kan een aanvankelijk hecht tweemans-collectief uitgroeien tot twee totaal tegengestelde individuen, die elkaars bloed wel kunnen drinken? Bloedzus is een scherpe, humoristische en muzikale voorstelling. Een zoektocht naar het ontstaan van verwijdering in hechte relaties. In haar laatste voorstelling als artistiek leider duikt regisseur Madeleine Matzer in haar fascinatie met de verschillende versies de we als mens in ons hebben. Met als ultiem voorbeeld een eeneiige tweeling met hetzelfde DNA maar een compleet andere identiteit.  

Na 17 jaar zonder contact komt Stella bij Tara op bezoek om haar hulp aan te bieden. Tara is ernstig ziek en Stella is als tweelingzus de enige die haar kan helpen. Maar er is veel oud zeer dat onder de oppervlakte zindert; emoties die al die jaren hebben gewacht op dit weerzien. Tara wil niet in oude rolpatronen vervallen. Ze heeft bovendien iets voor Stella verborgen wat zij haar waarschijnlijk moeilijk zal vergeven. En wat wil Stella eigenlijk écht bereiken met haar offer? Komt ze terug om te geven of om te halen? De eeneiige tweeling spiegelt elkaars werkelijke verlangen en legt onderhuidse motieven bloot in een bloedstollende dialoog die je van A tot Z op het puntje van je stoel zet. 

‘Je kan niet naar haar kijken en mij kennen, je kan niet naar haar kijken en weten wie ik ben.’ De tekst van Bloedzus – Hetzelfde en in alles anders is geschreven door Maaike Bergstra. Madeleine Matzer regisseert de topactrices Lotte Dunselman en Wendell Jaspers, die in deze voorstelling voor het eerst samenspelen. De muziek wordt gecomponeerd en uitgevoerd door Helge Slikker en het toneelbeeld is van Sanne Danz.

Bloedzus – Hetzelfde en in alles anders is van 17 oktober t/m 21 december te zien in Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Capelle a/d IJssel, Den Bosch, Emmen, Heerhugowaard, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen, Oosterhout, Oss, Roermond, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Waalwijk en Wijchen.

Wendell Jaspers (1980) speelde bij MATZER onder meer in Tij, Knielen op een bed violenHokwerda’s Kind en Marilyn Monroe: Diamonds are a girls best friend. Voor Hokwerda’s Kind en Een meeuw bij Toneelgroep Maastricht werd ze genomineerd voor de Colombina en voor Marilyn Monroe: Diamonds are a girls best friend ontving ze een nominatie voor de Theo d’Or. Wendell speelde verder bij onder meer Orkater, Oostpool en ITA. Het afgelopen seizoen was ze te zien in het succesvolle Augustus: Oklahoma van Toneelgroep Maastricht. 

Lotte Dunselman (1979) won voor haar rol in Volpone door Dood Paard de Colombina, werd voor haar hoofdrol in De Poolse Bruid van het Noord Nederlands Toneel en tgECHO genomineerd voor de Theo d’Or, terwijl haar solovoorstelling Zotte zorgen werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. Sinds 2021 is Lotte artistiek leider, maker en actrice bij Productiehuis Mevrouw Ogterop. Met Madeleine Matzer maakte ze MATZER in het moment, 52 korte filmpjes in de coronatijd. Het afgelopen seizoen speelde ze in het succesvolle De kant van Ada.

MATZER Theaterproducties, het gezelschap rond artistiek leider Madeleine Matzer, maakt toegankelijke voorstellingen rond actuele maatschappelijke thema’s. Theater dat mensen op een andere manier naar maatschappelijke onderwerpen laat kijken en daarmee denkpatronen opent. MATZER maakt, raakt en verbindt.

MATZER Theaterproducties websiteFacebookLinkedInInstagramYouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaView Author posts

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands