Meteen naar de inhoud

November Music presenteert de festivalonderdelen FAQ en MOODZ

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een Cultureel Lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Neem een Cultureel Lidmaatschap.


Met een groot aantal compositieopdrachten en zo’n 100 concerten laat November Music tijdens de 32ste editie zien hoe divers en vitaal de nieuwste muziek is. November Music 2024 vindt plaats van 8 t/m 17 november op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch. Met de festivalonderdelen FAQ (8 t/m 11 november) en MOODZ (vr 15 nov) is er bovendien een prikkelend aanbod van concerten op het snijvlak van elektronische muziek al dan niet in combinatie met jazz, indie-pop en klassieke muziek. Optredens zijn er van onder meer Alva Noto, MAST, faust, Keith Fullerton Whitman, Colleen en Samora Pinderhughes.

FAQ Festival (8 t/m 11 nov)

FAQ is een meerdaags festival voor elektronische muziek in ’s-Hertogenbosch. Tijdens FAQ hoor je de veelzijdigheid van elektronische muziek, variërend van elektro-akoestisch tot club georiënteerde genres met optredens van grensverleggende componisten uit de vroege dagen en de nieuwste generatie makers. FAQ Festival vindt plaats van 8 t/m 11 november met performances van Alva Noto & Ensemble Modern, Colleen, faust, Keith Fullerton Whitman, Mette Rasmussen & Victoria Shen, Nèna, Oscar Peters, Mola Sylla, Oscar Jan Hoogland, Truus de Groot en meer.

MOODZ (15 nov)

Alle toonaarden, muzikale stemmingen en snaren worden geraakt tijdens de bonte muziekavond MOODZ. Van kunstzinnige popmuziek tot gedurfde improvisaties, en van hemelbestormende hiphop-elektronica tot rustgevende neoklassiek. Dit jaar met optredens van Samoro Pinderhughes, MAST en No Plexus.

Samora Pinderhughes brouwt een eigenzinnige cocktail van indie, singer-songwriter en jazz. Van Radiohead tot klassieke kamermuziek en Kendrick Lamar, allerlei invloeden stromen samen in zijn composities. Bijzonder is verder de komst van de Amerikaanse producer en jazzgitarist Tim Conley, alias MAST. In zijn energieke composities zoekt hij naar dwarsverbanden tussen elektronische muziek, hiphop, duistere pop en jazz. Tijdens MOODZ treedt hij op met o.a. drummer Betamax (The Comet is Coming), cellist Artyom Manukyam en North Sea String Quartet. MOODZ wordt afgesloten door het genre-bending duo No Plexus dat high speed electronics mixt met een vleugje jaren ’80 synthpop.

Over November Music

November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen.

Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBerichten van auteur bekijken

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands