Na het ‘redden’ van het Limburgs Symfonie-Orkest en het veiligstellen van een budget voor de opera moest de PVV opnieuw op verkenning naar de grenzen van het eigen opportunisme. De al eerder uiteengevallen fractie was namelijk fel tegen het veiligstellen van de unieke particuliere kunstcollectie van Kasteel Wijlre, omdat deze verzameling van wereldvermaarde kunstwerken niet begrepen zou worden door gewone Limburgers. En nu heeft dus het CDA de Limburgse oppositie aan een meerderheid geholpen die voor het aankopen van kasteel en collectie is. Terwijl ze in juni bij de coalitieonderhandelingen nog hadden gezegd daar tegen te zijn.

Maar zo is het CDA. De PVV staat nu voor de keuze de als derwisjen draaiende partij uit de coalitie te stoten, of uitvoering te geven aan een meerderheidsbesluit.

Enfin. Weinig fris allemaal, en u kunt in de Limburgse pers de onverkwikkelingen volgen, maar de PVV zou er trots op kunnen zijn dat de unieke collectie niet naar een villa in Bahrein is verkocht, en nog gewoon in Limburg staat. Waar Hank en Inzjrid er gewoon van kunnen genieten.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta